Valilikten fırtına uyarısı

Kocaeli Valiliği, ilimizde beklenen fırtına konusunda uyarıda bulundu

Valilikten fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın yarın (29.01. 2024 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği ve Salı günü (30.01.2024) gece saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Ayrıca Marmara’da rüzgarın yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği ve Çarşamba günü (31.01.2024) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

İstanbul'da beklenen yağışların ise bugün (28.01.2024) akşam saatlerinden itibaren genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar (6-10 cm kar yüksekliği), yükseklerinde kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği) şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Salı (30.01.2024) sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte aralıklarla kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı olarak zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Valilik; ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebi ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda ve kış lastiklerinin kullanılması, zincir, takoz ve çekme halatı gibi ekipmanları araçlarda bulundurulması konusunda uyarıda bulundu.