Ulaşıma zam yok destek var

Yeni yılda yapılması beklenen ulaşım zammı bu yıl yapılmayacak. Zam yerine Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma esnaflarına ücretsiz binişler için verdiği aylık 12 bin 500 liralık desteği artıracak. Karar ile ilgili kısa zaman içinde Büyükşehir, oda ve kooperatifler birliği ortak basın açıklaması yapacak

Ulaşıma zam yok destek var

BİRLİKTE AÇIKLAMA YAPACAKLAR 

Kocaeli genelinde toplu taşımaya yapılacak zam ile ilgili Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, Kocaeli Toplu Taşıma Kooperatifleri Birliği ile yapılan toplantıda önemli kararlar çıktı. Toplantıda alınan destek kararı ile ilgili Büyükşehir, oda ve kooperatif birlikte en kısa zaman içinde açıklama yapacak. Toplantıda ulaşıma zam yapılmaması yönünde karar alındığı da öğrenildi. 

 

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN

Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katıldığı toplantıda ulaşım zammı ve ücretsiz yapılan taşımalarla ilgili yapılacak desteklemeler görüşüldü. Ulaşıma zam yapılmaması yönünde toplantıda karar alınırken, toplu taşıma esnaflarının desteklenmesi için ise ücretsiz taşımalara verilen desteğin artırılmasına karar verildi. Yaşanan ekonomik daralmada vatandaşın cebinden daha fazla para çıkmaması için belediye bütçesinden esnaflara destek verilecek. 

 

HAT 41’DE SONA GELİNDİ

Ocak ayı itibariyle hayata geçirilmesi beklenen Hat 41 K için de toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu. Hat 41 için Büyükşehir, kooperatif ve oda yetkilileri tarifeler için toplantılarını yapacak ve önümüzdeki haftaya kadar toplantıların tamamlanarak sürecin netleştirilmesi bekleniyor. Körfez’den Kartepe’ye kadar olacak hatta kılçık hatların ve ana hatların ücret tarifeleri, indi bindi ve aktarma ücretleri bu toplantılarda netleştirilecek.