Sepetçi sakinleri konutlarına kavuştu

2021 yılında yapımına başlanan Sepetçi-Sekbanlı Konutlarından Sepetçi Mahallesi'ndeki 747 adet konut teslim edildi

Sepetçi sakinleri konutlarına kavuştu

Sepetçi Sekbanlı TOKİ Konutlarının anahtar teslim töreni; Sepetçi Mahallesi’nde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Sepetçi Mahallesi’nde bulunan 747 konutun anahtarları teslim edildi. Sepetçi Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene; Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TOKİ Müdürü Ömer Bulut, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP Kocaeli İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, ÇED Genel Müdürü Cihan Tatar katıldı.

BÜYÜKAKIN: YENİ DÖNÜŞÜMLER İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ

Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “Bakanlığımız bünyesinde 7 noktada kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor. Sayın Bakanım, Kocaeli’miz için çok büyük bir imkan ve kolaylık sağlıyorsunuz. Kentimizde daha yapacak çok işimiz var. Size gayretleriniz ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni kentsel dönüşüm alanları için sizlerden programdan sonra birtakım isteklerde bulunacağız.” diye konuştu.

YAVUZ: DİRENÇLİ BİNALAR ÇOK ÖNEMLİ

Büyükakın’ın ardından konuşan Vali Seddar Yavuz ise “Herkesin bir hayali var. Güzel bir evi olsun isterler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde TOKİ bu hayalleri gerçekleştiren kurum olmuştur. Bu projeleri gerçekleştiren Sayın Bakanımıza ve kıymetli teşkilatına teşekkür ediyorum. Tabi kentsel dönüşümle beraber binalarımızın depremlere karşı dirençli hale getirilmesi de çok önemli. Anahtarlarını alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖZHASEKİ: 20 YILDIR MİDEMİZ BULANDI

Vali Yavuz’un ardından söz alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: Asrın felaketi dense de bin yıllık Anadolu medeniyetimizde başımıza gelen büyük bir felaketti. Bizlerde dirençli konutlar inşa etmek için müthiş bir çaba içerisindeyiz. Bu da bizleri yoruyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerde binlerce vatandaşlarımız büyük acılar yaşadı. Deprem bölgesi için elimizden geleni yapıyoruz. Vicdanen huzurluyuz. Bir de malum belediyeler o bölgelere özel jetlerle geldiler. İçerde basın ordusu var, sosyal medya fenomenlerini çadıra aldılar, selfie çekip gittiler. Biz kentsel dönüşüm yaparız, efendim biz kentsel dönüşüme değil rantsal dönüşüme karşıyız derler. Yeter artık bu sözü söylemeyin, 20 yıldır midemiz bulandı dedik.” dedi.

 

‘ALLAH BELASINI VERSİN’

Muhalefeti deprem bölgesinde çalışmama konusunda eleştiren Özhaseki: “Rantsal dönüşüm yapanın zaten Allah belasını versin. Gelin bir tane yapın adam gibi bir tane yapın mani olmayın en azından. Mani olmasalar başka işler yapıyorlar. Kimisi hayırlı bir iş yapmak için çabalar kimileri de mani olur. O günden sonra hiç boş durmadık. Binden fazla şantiyemiz var. 300 bin inşaat devam ediyor. 4333 köyde çelik karkastan evler yapıyoruz. Bir ay önce ana muhalefetin başkanı ‘Nerede bu evler diye bağırıyordu.’ Aceleniz ne niye başlıyorsunuz ki evlere diyenler şimdi bize ‘Akrabalarınıza evleri dağıtıyorsunuz.’ dediler. Orada 110 bin kişilik ordu ile çalışıyoruz. Mis gibi evler yapıyoruz. Bunu dediğim için bile dillere düştüm. İnsanlar ekonomik güç bulup bile belki bu şekilde ev yapamaz. Evleri hiçbir masraftan kaçınmadan yapıyoruz. Ama bu arkadaşların dilleri biraz kirli, deprem üzerinden bile siyaset yapıyorlar.” dedi.

 

‘1250’YE KADAR ÇIKACAK’

Deprem ülkesi olduğumuzu da hatırlatan Özhaseki: “Biz deprem ülkesiyiz. Kırılmamış 500’e yakın fay hattı var. Ne zaman kırılacak nasıl bir hasar bırakacak bunu bilme imkanımız yok. Ne zaman olacağını bilmiyoruz ama depreme hazırlıklı hale gelebiliriz. Bir an önce kentsel dönüşüme girmek gerekiyor. Onun için deprem bölgelerinde koşmaya devam ediyoruz. Oradaki ailelere kira yardımı yapıyoruz, evlerini bir an önce bitirelim de memleketlerine dönsünler istiyoruz. Bugün burada da güzel bir hizmet yapılmış. Ufak tefek eksikleri var ama onları da gideriyorlar. Hem manzaralı hem güzel ortamı da güzel. Bugün 747 adet konut teslim edilecek ama 1250’ye kadar çıkacak bu sayı. Bu yapılanlar unutulmaz.” diye konuştu.

 

‘İSTANBULDAKİ ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: “Algı belediyeciliği yapıyorlar. Bunun başını da İstanbul çekiyor. Oradaki beyefendinin kentsel dönüşüm için ayırdığı para 500 milyon. Kentsel dönüşüme ayırdığı para 890 milyon civarında. Tatile gidiyor, çalışıyor gibi gösteriyorlar. Ben bu belediyeciliği anlamadım. Bunlar hepsi geçer gider. Evlerini alan vatandaşlarımıza evlerinde güle güle oturmalarını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Akabinde temsili olarak 5 çifte konutlarının anahtarları teslim edildi.