SEDAŞ işçilerinden zam eylemi !

'Üreteniz, haklıyız, hakkımızı istiyoruz' diyen TES-İş Sendikası'na bağlı SEDAŞ işçileri kendilerine sunulan zam teklifini kabul etmeyerek bina önünde bir araya geldi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
SEDAŞ işçilerinden zam eylemi !

TES-İş Sendikası'na bağlı SEDAŞ işçileri TÜİK tarafından açıklanan yüzde 15,2'lik enflasyon oranını kendilerine zam teklifi olarak sunan işverenin bu teklifini kabul etmeyerek bina önünde bir araya geldi.

Yahyakaptan Mahallesi Karayolu Caddesi üzerindeki SEDAŞ binası önünde toplanan işçiler kendilerine teklif edilen resmi enflasyon farkının kabul edilecek bir zam oranı olmadığını belirtirken, ek protokol yapılması konusunda yönetime bir kez çağrıda bulundu. 'Vur vur inlesin, SEDAŞ dinlesin', 'İşçi el ele SEDAŞ nerede?', 'Aş, ekmek yoksa barış da yok' diyerek slogan atan işçiler adına konuşan TES-İş Sendikası Genel Sekreteri Fuat Ayvalık, işveren kesimiyle görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, tüm ihtimallere karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.

SEDAŞ işçilerinden zam eylemi !

ALIM GÜCÜMÜZ DÜŞTÜ

TES-İş Sendikası Genel Sekreteri Fuat Ayvalık "Arkadaşlar,  bildiğiniz üzere 01.01.2022 tarihi itibari ile başlayan  toplu iş  sözleşmesi görüşmelerimiz, 2 yıl süre  geçerli olmak üzere 11.04.2022 tarihinde bağıtlanmıştır. Geçen bu süre zarfında, ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve  fahiş  zamlar toplu iş sözleşmesi ile aldığımız ücretleri eritmiş,  alım gücümüzü çok düşürmüştür.

Üyelerimizin yaşadığı bu ağır yoksullaşma ve reel ücret kayıplarını bir nebze olsun azaltmak için ek ücret zammı protokolü yapma çabası ve mücadelesi  kaçınılmaz bir hale gelmiştir.

Ardı ardına yapılan zamlar, işçilerin alım gücünü alabildiğine düşürmüş, aldığımız ücret zamlarını eritmiştir. Arkadaşlarımız sağanak halinde yağan zam dalgasının altında inim inim inlemekte, bugünü nasıl geçireceğini bilememekte,  yarını için ise  daha fazla kaygı duymaktadır. Hiçbir mal ve hizmetin fiyatının düşmesi, ucuzlaması söz konusu değildir. Aksine fiyat artışları sürmekte, piyasada ki kar topu etkisi giderek büyümektedir.

SEDAŞ işçilerinden zam eylemi !