Müjde.. Öğrencilere ulaşım desteği sağlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere müjde: Ailelerinden uzakta okuyan öğrencilere ulaşım desteği sağlanacak

Müjde.. Öğrencilere ulaşım desteği sağlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim öğretim gören öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz. Salgınla, savaşla, emtia fiyatlarının yükselişi ile üretim ve tedarik kanallarının tıkanması ile başlayan ve resesyon ihtimali ile tırmanan bu sancılı dönem elbette ülkemizi de etkilemektedir. Ülke ve milletçe düzensiz göç akınından hayat pahalılığına kadar bir dizi sıkıntı ile mücadele ediyoruz. Ancak Türkiye diğer devletlerden farklı olarak uzunca bir süredir maruz kaldığı saldırıların ve tuzakların da etkisi ile tehditleri önceden görebilme ve hızla tedbir alabilme kabiliyetine sahip bir ülkedir. Nitekim her küresel kriz ve ardından yaşanan tartışma Türkiye’nin bu vasfını bir kez daha teyit etmektedir. Terörle mücadeledeki tecrübemiz ile tahkim ettiğimiz güvenlik ve sosyal mimarimiz bizi bölgemizdeki diğer kaoslara karşı da korunaklı hale getirmiştir” ifadelerini kullandı.

“Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim öğretim gören öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız”
Üniversite öğrencilerine de müjdelerde bulunan Erdoğan, “Bir müjde de üniversite öğrencilerine vermek istiyorum. Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim öğretim gören öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.