Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı

AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş, seçim beyannamesini açıkladı. 5 yıldır İzmit'te unvanı olmayan belediye başkanı gibi çalıştığını belirten Tutuş'a gençler sloganları ile büyük destek verdi

Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı

AK Parti’nin İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş, Kocaeli Kongre Merkezi’nde seçim beyannamesini açıkladı. Programa; AK Parti MKYK Üyeleri Davut Coşkun Şiviloğlu, Serpil Yılmaz, İlyas Şeker, MDK Üyesi Halit Çokan, Milletvekilleri; Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, BBP İl Başkanı Kaan Şengil, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, MHP İlçe Başkanı Kemal Okur, BBP İlçe Başkanı İsmail Parlak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, geçmiş dönem milletvekilleri, İl eski Başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, Mehmet Ellibeş, Ülkü Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Abdulkadir Özdemir, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN BİRLİK MESAJI

31 Mart yerel seçimlerinde İzmit adayı olarak mevcut Meclis Üyesi Muharrem Tutuş’u gösteren İzmit ilçe yönetimi misafirleri kapıda karşıladı. Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla süslenen salonda Başkan adayı Muharrem Tutuş’un posterleri de yer aldı. Programda başlamadan seçim şarkıları eşliğinde meclis üyesi adaylarının tanıtımı yapıldı. Programa katılım oldukça yoğun olurken her mahalle kendi pankartları ile salonda yerini aldı. Cumhur İttifakı salonda bir ve beraberlik pozu verirken MHP ve BBP’lilerin de katılımı oldukça yüksekti.

‘GÜLE GÜLE FATMA SANA…’

Gençlik kolları ise ‘İzmit bizimdir bizim olacak, şehitler ölmez vatan bölünmez, güle güle Fatma sana, İzmit’in çocuğu Muharrem Tutuş, dik dur eğilme Alperenler seninle, havaya havaya eller eller havaya,’ sloganları ile programda tempoyu hiç düşürmedi.

‘TUTUŞ İLE YENİLEN’

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Muharrem Tutuş’un tanıtım videosu izlendi. Tutuş’un seçim şarkısı olan ‘Haydi İzmit şimdi yeniden, Muharrem Tutuş ile yine yenilen, seninle çarpar yürekler, dört gözle seni bekler, yürüyeceğiz biz yeniden’ sözleri ile salon inledi. Mikrofona alkışlarla gelen Muharrem Tutuş, katılımcıları teke tek selamladı. Tutuş: “5 yıldır sekteye uğramış hizmet ve eserlerimizin neler olacağını ilçemizi hangi hizmetler buluşturacağımızı ve meclis üyesi adaylarımızı sizlerle tanıştıracağız” diyerek konuşmasına başladı.

‘UNVANSIZ BELEDİYE BAŞKANI GİBİ ÇALIŞTIM’

12.30 da başlayan programda projelerini anlatan Tutuş: Geçtiğimiz 5 yıldır grup başkan vekili olarak unvanı olmayan bir belediye başkanı gibi kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızla ilçemizde ne gerekiyorsa hangi vatandaşımızın neye ihtiyacı varsa bütün işlerin peşinde gayretle koştuk. Dün olduğu gibi 31 Mart’tan sonra da bu sefer rica makamında değil, inançlı ve kararlı bir şekilde hazırız. Meclis üyelerimiz ve ekibimizle beraber İzmit Belediyesini kazanrak icracı makamda ilçemizde tüm gücümüzle beraber gayret etmeye hazırız.” dedi. ‘Geleceğin İzmit’i, İzmit’in geleceği’ mottosu ile yola çıktığını belirten Tutuş: “Hizmetlerini ulaşım ve trafik, İzmit’in geleceğini yapılandıracağımız projelerimizden biri metro.” dedi.

SEPETÇİ SEKBANLI’YA ALTERNATİF YOL

Körfez’den Cengiz Topal Havaalanına kadar metro yapılacağını anlatan Tutuş: “Metro konforunu da yaşayacağımız günler yakındır. Körfez’den Cengiz Topel’metro yapacağız. Akçaray’ın kapasitesini artıracağız. Birileri konuşur AK Parti yapar dedik Allah’ın izniyle ilk tramvay dediğimizde bu kentte neler konuşulduğunu çok iyi hatırlıyoruz. Tramvayın bu memlekete ne kadar ihtiyacı olup olmadığından ziyade kapasite artırımını konuştuğumuz sürece geldik. 15 yeni tramvay alacağız, tramvayımız ikili olarak çalışmaya devam edecek. Sepetçi-Sekbanlı’ya İzmit merkezden yeni ulaşım aksı. Bekirpaşa’ya hiç inmeden üniversite yolundan alternatif yol yapağız.” dedi.

YOKUŞLARA YATAY ASANSÖRLER

Alikahya’da Tem araç geçişimiz var. Tramvay güzergahını rahatlatmak ve lastik tekerlekli araçların daha hızlı ulaşımını sağlamak adına düşündüğümüz bir 4 kilometrelik proje. İstanbul ve Ankara gidiş gelişini İzmit D100 karayolunda sağlayacağız. Bu proje U dönüşü yaparak şehir merkezine girmeyi sağlayacak. İzmit’imizin bazı bölgelerinde ulaşımı güç yokuş alanlar var. Bu bölgelere estetik ve teknik yatay asansörler yapacağız. Çarşıda, Kuruçeşme’de ve birçok bölgede yeni otoparklar yapacağız. Park et devam et tekniğiyle yapacağız bu projeleri.” ifadelerini kullandı.

MOLA EVLERİ

Sözlerini sürdüren Başkan adayı Tutuş: “Piknik alanları, voleybol sahaları, spor alanları, yürüyüş alanlarından oluşan ciddi bir spor kompleksi tadına İzmit Boğazova Parkı’nı yapacağız. İçinde birçok spor alanının olduğu İzmit Gündoğdu Parkı’nı yapacağız. burası Malta, Ayazma’ya kadar hizmet edecek. İzmit merkez mahallesi olduğu kadar kırsal mahallesi (50 adet) olan bir ilçe. Merkezi köylerde ortaklaşa kullanılabilen çok amaçlı salonlar yapacağız. Engelli bireyler ile çocuk ve yaşlıların bakımını yapacağımız mola evleri yapacağız. Toplumsal Yaşam Komplekslerimizi, belli merkezlerde çocuklardan tutun yaşlılara da kadar herkesin ayrı ayrı kullanabileceği alanlar yapacağız. Burada göz ve diş taraması da yapılabilecek.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE SERVİS ÜCRETİ DESTEĞİ

Tutuş: “Okul Aile birliklerine personel görevlendirilmesi projesi de okullarımızın bizden istediği bir şey. Belediye personellerimizden gönüllülük esasına göre her Okul Aile Birliğimize birer personel görevlendireceğiz. 8 ve 12. sınıf öğrencilerimize okul servis ücretlerine destek vereceğiz. Bu sınıflar sınava hazırlandığı için ailelerinin üzerinde yük oluşturuyor. Bizler de hem ailelerine hem yavrularımıza destek olmak için bunu düşündük. Hayırlı olsun inşallah. Roman Kültür Evi de içinde kafe, kütüphane, etkinlik alanları olan Roman vatandaşlarımızın yoğunlukla yaşadıkları bölgelerde çok fonksiyonlu olarak yapılacak. Okul ve ibadethane bakım destek timi kuracağız. Önümüzdeki süreçte bütün ibadethanelerimize bakım, onarım, temizlik işlerini yapacağız.” şeklinde konuştu.

DERELERE GONDOL PROJESİ

Kültür, sanat ve eğlence projelerini de anlatan Tutuş: “SEKA İhtisas Merkezimizin de içinde olduğu Birçok ticari alanlarında oluşacak SEKA KültürHavzamız kentimize şimdiden hayırlı olsun. Kentimizin yaşayan bir kültürü olacak. Venedik gibi şehrin içinden dereler geçmese de iki yönlü gondol işletmesini yapacağız. Derelerden uygun olanlar da İzmit’e farklı bir renk katmak adına gondol projemizi düşündük. Başiskele’de bulunan Servetiye Mahallesi’nde Servetiye Kurtuluş Parkı’nı İzmit’imizin sembol yerlerinden biri haline getireceğiz. Sosyal tesis mantığına farklı bir bakış açısı getirerek Flomingo (yüzer) Restoranı’nını İzmitli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Mehtap turları, gündüz turlarıü dışarıdaki fiyatlara göre daha makul fiyatlar olacak.” dedi.

GENÇ-İZ PROJELERİ

Gölkay Park’taki tesisimizden başlayarak İzmit’imizin farklı noktalarında sosyal tesislerimizi artıracağız. Genç kardeşlerimize bir parantez açmak istiyorum. Genç-İZ Etkinlik ve Etüt Merkezi’ni yaparak gençlerimize yapacağımız projelerin tamamını bu projenin altında toplayacağız. Kütüphane, etüt salonları, kafe gibi alanlar olacak. Kentimizin kültürüne artı katma değer ekleyerek gençlerimizin hizmetine sunacağız. İstanbul’da bunu uygulayan belediyeler var. Gençlerin kendi maharetlerini gösterebileceği sadece kütüphane formatında değil farklı formatların da olduğu projemiz gençlerimizin talebiydi. DRAG Pisti ile gençlerin enerjilerini atabileceği yeni bir alan oluşturacağız. Genç-Hat projesi ise bir uygulama olacak. Direk belediye başkanları ile muhatap olabilecekleri uygulama ile gençlerimiz bonuslar, indirimler kazanacak. Bunları çeşitli yerlerde kullanabilecek.” dedi.

35 BİN METREKAREDE SPOR PARK

Spora yatırımlarından dolayı büyükşehir ve ilçe belediyelerine teşekkür eden Muharrem Tutuş: “Kocaeli artık bir spor kenti. Spor yatırımları ile ciddi bir kent olduk. Spor Park büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği ile futbol, basketbol ve voleybol sahaları, yüzme havuzunun olduğu 35 bin metrekare alanda düşünülmüş bir proje. Kocaelispor’a ne kadar hizmet ettiysek ne kadar destek olduysak bundan sonra da öyle yapacağız. 18 yaşına girmiş gençlerimize iç saha maçlarında bilet desteği vereceğiz.13 bin 500 metrekare alanda İzmit olimpik yüzme havuzunu yapacağız. Kadın aile, yaşlı ve çocuklarla ilgili projelerimiz de var. Çocuk eğlence ve bakım merkezlerimiz, alışveriş merkezi mantığı ile yapacağız. Böylelikle çarşımızdaki alışverişi de canlandıracağız. Bazı noktalarda evlerine gitmekte zorlanan yaşlılarımız için de yaşlı servisini de hayata geçireceğiz.” dedi.

AİLE BOYU OYUN KÖYÜ

Destek verilmesi gereken hastalıkları da unutmayan Tutuş: “ÇÖLYAK hastalarına özel bir fırın yapacağız. Fenilketonüri hastaları için de özel menü çıkartan bir restoran yapacağız.” dedi.Tutuş, devamında “Ormanya’da Aile boyu oyun köyü projesinde rekreasyon ve gezinti alanları, at biniş pisti, kafe ve restoranın olduğu modern oyun alanları yapılacak. esnaf, tüccar ve çiftçilerimiz için de projelerimiz var. Kırsal tarım desteklerimizin içinde ise ücretsiz müşterek araç havuzu var. Bu havuzun içinde yem destekleri, yakıt ve tohum desteği, kişiye özel tarımsal danışmanlık hizmetleri olacak. Bizim dönemden sonra bir tane bile kapalı Pazar yapılmadı. Yahya Kaptan’dan başlayarak ihtiyacı olan bütün alanlardaki pazarları kapatacağız.” şeklinde konuştu.

‘ATA-KÖY İLE TARIM TURİZMİ DE GELİŞECEK’

ATA-KÖY projesini de aktaran Muharrem Tutuş: “Tarım turizmini de beraberinde getirecek olan bu projede Kocaeli Üniversitemiz, köylerimizin içinde olduğu bir proje. Bütün köylerimizi turizme açacağımız kıymetli bir proje. Belediyeye ait olan tarım arazilerini kırsal da yaşayan hemşehrilerimizin kullanımına açacağız. Ekilmeyen yer kalmayacak. Sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezimiz var. Çocukların sokağa çıkamadığı kadınların bakkala gidemediği anlar oluyor. Bu canlarımızı da Allah’ın emaneti bilip bu merkezi yapacağız. Sokaklarımızı bu manada yaşanabilir hale getireceğiz. Geldiğimizde çok kısa sürede hissedeceğiniz bir çalışma olacak.” ifadelerini kullandı.

‘KENTSEL YENİLENME DEYİNCE CEDİT AKLA GELİYOR’

Kentse dönüşüme dair projesini de paylaşan Tutuş: “Kentsel yenilenme çalışması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten çalışıyor. Biz de bu konuda 100 yıl bu kente yetecek bir yenilenme yapacağız. Deprem bizi yakalamadan biz depreme hazır olacağız. Cedit’de bunun örneğini görmek isteyenler, kentsel yenilenme nedir diy görmek isteyenler Cedit’e bakabilir.” dedi.

‘İLK İŞİM ESNAFIN BORCUNU KAPATMAK’

Tutuş, sözlerinin sonunda İzmit Belediyesini eleştirerek “Mali müşavir olarak ekonomik tablosuna baktığımızda belediyemizin güçlü olma arzusundayız demiştik. Görevimizin ilk yılında belediye batıyor demiştim. Siyaset yapıyorsunuz demişlerdi. Haciz memurları ve avukatların belediye başkanının odasında yattığı, belediye başkanının kapsında yattığı günler gördük. İzmit Belediyesinden alacağı olan İzmit’teki esnaflarımıza ve hemşehrilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. İzmit Belediyesinin kapısına memurlar ve avukatlar ile gelindiğinde bizim içimiz acıyor. İzmit Belediyesi prestijli bir belediye. Ben sizin huzurunda söz veriyorum. Lütfen 20 gün daha sabredin. 20 gün sonra ilk işimiz belediyeden alacağı olan esnafa bütün borcumuzu takır takır ödemek. Mali disiplin önümüzdeki süreçte ele alacağımız ilk konulardan biri olacak.” dedi.

 

Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı
Muharrem Tutuş seçim beyannamesini açıkladı