Meteoroloji alarm verdi! Kar yağışı için son uyarılar yapıldı! Çok sayıda il için kar ve fırtına uyarısı…

Kar yağışı ile ilgili son tahminler geldi. Meteoroloji'den uzmanlardan hava durumuna ilişkin uyarılar peş peşe gelirken soğuk hava dalgasının yurdumuzu bir hafta boyunca etkisi alacağı belirtilerek kar yağışı beklenen bölgeler de tek tek açıklandı. Meteoroloji bugün 16 il için sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. İşte kar yağışı ve soğuk havanın etkisini göstereceği il ve ilçeler…

Meteoroloji alarm verdi! Kar yağışı için son uyarılar yapıldı! Çok sayıda il için kar ve fırtına uyarısı…

Meteoroloji’den soğuk hava ve kar yağışı uyarıları peş peşe gelmeye devam ederken detaylar da netleşmeye başladı. Uzmanlar kar yağışının İstanbul’un kapısına kadar geleceğini ancak içeri giremeyeceğini belirtirken kar yağışı beklenen il ve ilçeler de tek tek açıklandı. İstanbul’un bazı illerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklense de kentin genelin soğuk hava etkisini gösterecek ancak kar yağışı etkili olmayacak. Ankara, Çanakkale, Konya gibi illerde ise bugün kar yağışının etkili olması bekleniyor. İşte hava durumu ve kar yağışı ile ilgili beklenen son gelişmelerin detayları…

İŞTE KAR YAĞIŞININ GÖRÜLME İHTİMALİ OLAN YERLER! İL İL AÇIKLANDI…

Hava durumu olayları ile ilgili Hava Forum sosyal medya hesabından yapılan son değerlendirmeler de bir hayli dikkat çekti. Soğuk havaların bugün itibaren kendisini iyice hissettireceği belirtilirken kar yağışı beklenen il ve ilçeler de tek tek açıklandı:

“Balkanlar üzerinden soğuk hava yurdumuza giriş yapıyor. Soğuk hissedilmeye başlandı. Kar sever takipçilerimizden bazıları sevinecek. İşte Salı ve Çarşamba günlerinde kar tanelerinin görülme ihtimali olan yerler:

Çanakkale, Kırklareli Demirköy, Tekirdağ’ın yüksek kesimleri, Kütahya, Kocaeli’nin yüksek kesimleri, Edirne, Bursa’nın yüksek kesimleri, Bolu ve Kastamonu, İstanbul’un Çatalca ilçesi ve Salı gecesi Eskişehir.” Bugün ve çarşamba kalın giyinelim... Sadece gömlekle işe gidilmez. Kazak gerekir.

Balkanlar geldi. Sabah işe/okula giderken soğuk havayı iyi hissedeceğiz. Bazı şehirlerimiz kar alamayacak ama şu lafı sıkça diyeceğiz "bu havada nasıl kar yağmaz ya, çok soğuk..." İyi soğuklar...”

BİR UYARI DA ORHAN ŞEN’DEN GELDİ: KAR YAĞIŞI İSTANBUL’UN KAPISINA KADAR GELECEK

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumu ile ilgili benzer açıklamalarda bulunarak soğuk havanın yurdu etkisi altına alacağını belirtti. Şen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün salı, ülkede yağış var. Sıcaklıklar batı ve iç bölgelerde 8 ile 12 derece azalacak. Rüzgar Marmara ve Kuzey Ege de poyrazdan kuvvetli zamanla fırtına hızında esecek. Yağışlar gündüz saatlerinde; Muğla, Çanakkale, İzmir ve Manisa, Balıkesir, Aydın, Isparta, Antalya da kuvvetli yağmur şeklinde olacak.

Bugün Trakya Güney Marmara, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle ise Manisa, Balıkesir’in yüksek kesimlerinde Çanakkale'de karla karışık yağmur ve kar kuvvetli yağacak.

Bugün Salı kar yağışı İstanbul’un kapısına kadar gelecek ama içeri girmeyecek gibi. İstanbul’un Avrupa yakasının batısında karla karışık yağmur ve yükseklerde kar görülebilir sıcaklık 7 derecelere düşecek. Kar yağışı Tekirdağ ve Kırklareli’ye kadar geliyor. Ankara’da akşam kar yağışı olur, gündüz 8 derece. İzmir kuvvetli yağmurlu 12 derece.

16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji alarm verdi! Kar yağışı için son uyarılar yapıldı! Çok sayıda il için kar ve fırtına uyarısı…

MGM tarafından Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir,  Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için sarı kodlu kuvvetli yağış  ve rüzgar uyarısı yapıldı.

AKOM'DAN UYARI

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Açıklamada, hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiği aktarıldı.

Hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, sıcaklıkların 17-25 Ocak arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin öngörüldüğü duyuruldu.

VALİLİKTEN UYARI

İstanbul Valiliği sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da etkili olacak fırtınaya karşı uyardı. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yapılan uyarıda "İstanbul'da rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

ÇANAKKALE’DE KUVVETLİ KAR YAĞIŞI

Çanakkale merkez ve doğu ilçelerinde görülecek olan yağışların sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışına (5-20 santimetre) dönüşmesi bekleniyor. 

Yurdun batı kesimlerinde görülecek yağışlar Muğla çevreleri, İzmir ve Manisa'nın kuzey ve batı, Balıkesir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacak, yağışlar akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Manisa ve Balıkesir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, buzlanma ve don, tipi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.