Kandıra GİOSB'ta altyapı ve doğalgaz ihaleleri yapıldı... Doğalgazı Palko, altyapıyı Yıldızlı Mühendislik yapacak

Kandıra GİOSB'ta doğalgaz hatları ve kısmi altyapı atık su imalatları için 10 ve 11 Ocak tarihlerinde ihale yapıldı. Doğalgaz ihalesini 750 bin dolara Palko, altyapı ihalesini ise 24 milyon 666 bin liraya Yıldızlı Mühendislik aldı.

Kandıra GİOSB'ta altyapı ve doğalgaz ihaleleri yapıldı... Doğalgazı Palko, altyapıyı Yıldızlı Mühendislik yapacak

İKİ İHALE GERÇEKLEŞTİ

Kandıra Gıda İhtisas OSB Doğalgaz Ana Bağlantı Hattı İmalat İşi ve Kısmi Altyapı Atık Su İmalatları ihaleleri gerçekleştirildi. Doğalgaz ihalesine 2 firma teklif verirken, Kısmi Altyapı Atık Su İmalatları ihalesine ise 12 firma teklif verdi. Doğalgaz ihalesini İzgaz’ı alan Palmet’in yan kuruluşu Palko 750 bin dolara alırken, altyapı ihalesini ise CHP Milletvekili Harun Yıldızlı’nın firması Yıldızlı Mühendislik kazandı. Her iki firma işi 90 gün içinde tamamlayarak teslim edecek.

DOĞALGAZ HATTINI 90 GÜNDE YAPACAK

Kandıra GİOSB’a doğalgaz götürecek olan hattın ihalesinde muhammen bedel 1 milyon dolar olarak belirlendi. İhaleye katılan Palko firması ile Aslı Berk Yapı firması tekliflerini verdi. En düşük teklif olan 750 bin dolarlık teklifi veren Palko firmasına ihale verildi. İzgaz’ı satın alan Palmet’in yan kuruluşu olan Palko, Kandıra GİOSB’in doğalgaz hatlarını 90 gün içinde tamamlayarak GİOSB yönetimine işi teslim edecek.

12 FİRMA TEKLİF VERDİ

Muhammen bedeli 40 milyon 58 bin lira olan Kısmi Altyapı ve Atık Su İmalatları ihalesine ise 12 firma katıldı. Firmalardan Ayhanlar Ambalaj, CNR Otomotiv, Sayın İnşaat, Karil Yapı, Arıcan İnşaat ve Aslı Berk Yapı ve Bozsar Yapı dosyalarındaki eksikler nedeniyle ihale dışı kaldı. Kalan 5 firmanın ücret teklifi zarfları açıldı ve okundu. Firmalardan ikinci teklifleri vermeleri istendi. Bunun üzerine 24 milyon 666 bin lira teklif veren Yıldızlı Mühendislik ihaleyi aldı. Aksa İnşaat 43 milyon 756 bin, Si-Seban 38 milyon 304 bin, Akova Altyapı 37 milyon 941 bin, Sönmez İnşaat ise 29 milyon 688 bin lira teklif verdi.