Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!

Kocaeli seçmenini vefa abidesi olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz, Cumhur İttifakı'na kaybettirmek, CHP'ye kazandırmak isteyen yakınlarımızı ikaz edeceğiz.' dedi. Büyük Kocaeli Mitingi'ne 85 bin kişi katıldı

Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!

İTTİFAKIN ELİNİ KALDIRDI

Miting alanına gelip sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü’nün elini tutup kaldırdı. Kocaeli burada, Reis’inin yanında sloganları ile sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’nin iftiharı; Kocaeli sadece dilimizde değil, aynı zamanda gönlümüzün baş köşesinde. Kocaelili kardeşlerimize 14-28 Mayıs seçimlerindeki güçlü destekleri için teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde genel seçimlerdeki oy oranlarını çok daha yukarılara taşımaya hazır mıyız? Karşımdaki bu muhteşem tablo zaten bunu söylüyor. Burada 31 Mart akşamı kazanılacak zaferin müjdesini görüyorum. İnanıyorum Kocaeli yeniden eser ve hizmet diyecek.” dedi.

KATILIM 85 BİN

'Bir şarkısın sen' şarkısı ile Erdoğan’ın sözünü kesen partililere seslenen Erdoğan: “Büyükşehir ve ilçelerde bir yol kazasına mahal vermeyeceğinize inanıyorum. Kocaeli hazır mıyız? Sanayinin, üretimin, milli iradenin yıkılmaz kalesi Kocaeli; 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? 31 Mart’a kadar ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Kocaeli ile birlikte Türkiye’nin tamamını Cumhur İttifakı renklerine boyamaya hazır mıyız? İşte benim dostum, yol arkadaşım Kocaeli bu. İşte beni asla yalnız bırakmayan vefa abidesi Kocaeli bu. Rabbim sizlerden razı olsun. Emniyete sordum meydanda katılım ne kadar diye? Hadi ben söyleyeyim size: 85 bin. Bunu CHP nerden bilsin hiç seçim kazanmamış ki.” dedi.

‘SANDIĞIN TELAFİSİ OLMAZ’

Erdoğan: “Biliyorsunuz seçime iki gün kaldı. Hayatta pek çok şeyin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz. Pazar günü hep birlikte sabah erkenden sandıklara koşacağız. Tercihimizi bize hizmet edecek, verdiği sözleri unutmayacak isimlerden yana kullanacağız. Telefon rehberimize bakıp nazımızın geçtiği, hatırımızın geçtiği herkesi tek tek arayacağız. Kapı komşumuzu, akrabalarımızı mutlaka sandığa gitme konusunda ikna edeceğiz. Cumhur İttifakına kaybettirmek, CHP’ye kazandırmak isteyen yakınlarımızı ikaz edeceğiz. Özellikle belediye seçimlerinde oyumuzun heba olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Milletimizin ferasetine ve sağ duyusuna güveniyorum. Kocaeli halkının en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum.” diye konuştu. 

‘SANDIKLAR NAMUSUMUZA EMANET’

Son il mitingini Kocaeli’de yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Seçim tansiyonunun farklı noktalara yönlendirmek isteyenlere karşı çok dikkatli olmalıyız. Seçim sistemimiz her açıdan dünyaya örnek olacak seviyededir. Uğruna bedel ödediğimiz bu kazançlarımızın elimizden gitmesine izin veremeyiz. Kökenimiz, meşrebiz, hayat tarzımız, siyasi renklerimiz fakrı olabilir ama Türkiye bizim ortak çatımızdır. Sandıklar hepimizin namusuna emanettir. Sandığın korunmasında siyasetçisi, kamu görevlisi ve seçmeniyle hepimize sorumluluklar düşüyor. 31 Mart seçimlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu kadar büyük katılımın bir benzerini az önce Bursa’da gördüm.” diyerek Bursa’dan selam getirdiğini belirtti.

‘BİRÇOK BADİRE ATLATTIK’

Erdoğan: “Kazançlarımızın hiçbiri bize altın tepsilerde sunulmadı. Hak ve imkanlarımız bize lütuf olarak verilmedi. Son 21 yılda milletçe hep beraber kazandık. Gizli, açık nice sabotaja maruz kaldık. Bir başka milletin başına gelse bir daha ayağa kalkamayacak olaylar yaşadık. Son olarak 53 bin vatandaşımızı 104 milyar dolar zarara yol açan asrın felaketi depremle imtihan edildik. Allah’a şükürler olsun tüm bu badirelerin altından kalkmayı bildik. Terör örgütlerine tarihin en ağır darbelerini indirdik. Bölgemizi güvenli hale getirdik.” İfadelerini kullandı.

‘5 YILLIK GÜNDEMİMİZ DEPREM HAZIRLIK OLACAK’

Bölgemizin depreme hazırlığı konusunda da kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Depreme hazırlık konusunda kentsel dönüşümleri sürdüreceğiz.  Marmara bölgesine karşı öncelikli görevimiz. TOKİ vasıtasıyla attığımız adımların hayat kurtardığını 6 Şubat depremlerinde bir kez daha gördük. Tarihin tekerrür etmesini istemiyorsak hangi partiden olursak olalım deprem meselesini beka sorunu olarak görmek zorundayız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca gündemimizin depreme hazırlık olması hayati öneme sahiptir. Yerel yönetimlere el ele vererek bu süreci iş birliği içinde yönetmeliyiz.” şeklinde konuştu.

‘TAKOZ SİYASETİNE TAKILMADIK

Sözlerini sürdüren Erdoğan: “Biz hiçbir zaman tribünlere oynayanlardan olmadık. Milletimize bedel ödetecek adımlara tevessül etmedik. Hep ileriye batık, gözümüzü ufuktan hiç ayırmadık. Savunma sanayilerinde projelerimize başlarken bizi hayalperestlikle suçlayanlar bugün bize gıptayla bakıyor. Her seçim öncesi ‘Petrol buluyor’ diyerek bizimle dalga geçenler Gabar’daki 37 bin varil üretimimizi takdir etmek zorunda kalıyor. Son 20 yıldır muhalefetin takoz siyasetine takılı kalsaydık bugün bunların hiçbiri olmazdı. Ne istihdamı artırabilir, ne milli gelirimizi 1,1 trilyon doların üzerine çıkarabilirdik.” diye konuştu.

KOCAELİ YATIRIMLARINI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli yatırımlarını da sıraladı. Erdoğan: Son 21 yılda Kocaeli’ye 305 milyar liraya yakın yatırım yaptık. 12 bin 941 adet derslik inşa ettik. Gebze Teknik Üniversitesini faaliyete geçirdik 18 bin 538 kişilik yurt binaları açtık. 57 spor tesisi yaptık. İhtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza 5,75 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 1220 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi başta olmak üzere 3071 yataklı 22 hastane dahil 93 adet sağlık tesisini Kocaeli’ye Çayırova ve Gölcük Devlet Hastaneleri işle 9 Salı tesisisin inşası sürüyor. TOKİ aracılığıyla 506 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 7230 konutun yapımı sürüyor.” dedi.

BÜYÜKAKIN’I SİZE EMANET EDİYORUM’

İlimize yapılan yatırımları sıralamaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ulaştırmada 151 kilometrede aldığımız bölünmüş yolu, 376 kilometreye çıkardık. Darıca metro hattını da Marmaray’a entegre edeceğiz. Karamürsel Kızderbent ve İhsaniye barajlarını ve 4 sulama tesisi kazandırdık. Kocaelili çiftçilerimize 5,5 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ı sizlere emanet ediyorum. Sahip çıkacaksınız değil mi? Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla.” diyerek Cumhur İttifakı adaylarını sahneye çağırarak hep birlikte fotoğraf verdi.

 

Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!
Erdoğan: CHP için çalışan yakınlarınızı ikaz edin!