Araç sürücülerine uzmanından kış bakım uyarısı !

Havaların soğumasıyla birlikte, araçların olumsuz yönde etkilenmemesi için motor, akü, antifriz ve kalorifer gibi kışlık bakımların mutlaka yapılması gerekiyor.

Araç sürücülerine uzmanından kış bakım uyarısı !

34 yıldır oto bakım servis ustası olarak vatandaşlara hizmet veren Veysel Ertaş, araç sahiplerinin kış aylarında yollarda kalıp mağdur olmaması için antifriz, yağ bakımı, silecekler, akü bakımı, kış lastikleri, antifrizle cam suyu, polen filtresi, dizel araçlar için ısıtma bujisi kontrolü, benzinli araçlar için şanzıman ve diferansiyel yağ kontrolleri, fren hidroliği ve direksiyon yağ kontrollerini mutlaka yapmaları gerektiğini söyledi.

Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Bizler yaz mevsimi boyunca kışlık yiyeceklerimizi, yakacak, giyecek ihtiyaçlarımızı hazırladık. Nasıl kendi sağlığımız ve yaşayabilmemiz için hazırlıklar yapıyorsak, araçlarımızı da kışa hazırlamamız gerekmektedir. Bizler araç bakımlarını genellikle son günlere bırakırız. Havalar birden soğur ve sıkışırız. Servis önlerinde yığılmalar yaşanır. Oysa kış mevsimi bakımları zaten bellidir. Nasıl insanların zamanında bakım ve kontrole ihtiyacı varsa, araçlarımızın da bakıma ihtiyacı vardır" dedi.

YARIN SON GÜN

1 Aralık Perşembe günü başlayıp 1 Nisan 2023’te sona erecek olan zorunlu kış lastiği kuralına uymayan sürücülere bin 152 lira ceza kesilecek.

1 Aralık itibarıyla Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar, bu tarihten itibaren kış lastiği takmak zorunda kalacak. Kış lastiği zorunluluğuna uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek. Zorunlu kış lastiği uygulamasına günler kala oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.