Yurt geneli hava durumu nasıl olacak ? Kocaeli'de güncel hava durumu

Meteoroloji genel müdürlüğünden alınan bilgilere göre Kocaeli'de sıcaklık artıyor

Yurt geneli hava durumu nasıl olacak ? Kocaeli'de güncel hava durumu

Meteorologi genel müdürlüğünden alınan bilgilere göre Kocaeli'de bugün en yüksek 8 derece olacak. 17 Şubat cuma gününden itibaren sıcaklık artarak haftasonu havanın en yüksek 18 derece olması bekleniyor.

17 Şubat cuma günü en yüksek 14, en düşük 4 derece

18 Şubat cumartesi günü en yüksek 16, en düşük 7 derece

19 Şubat pazar günü en yüksek 18, en düşük 6 derece

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz ile Çankırı, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurdun batı ve güney kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 8
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 13
Adana: Parçalı ve az bulutlu 14
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 16
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 6
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 6
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -8
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 6