Yazar Alev Alatlı hayatını kaybetti

Yazar ve eğitimci Alev Alatlı, tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yazar Alev Alatlı hayatını kaybetti

"Yaseminler Tüter mi, Hala?", "İşkenceci", "Schrödinger'in Kedisi"nin de aralarında bulunduğu çok sayıda eseri olan imza yazar ve eğitimci Alev Alatlı, tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

BAKAN KOCA: HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Alev Alatlı'nın vefatının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Koca paylaşımında; "Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

ÖZGÜRLÜK MADALYASI'YLA ONURLANDIRILMIŞTI

Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986'da Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırılan Alatlı, geçen yıl Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda kullandığı ifadeler gündem olmuştu.

Alatlı, "Çok şanslı bir insan olarak kendimi konumlandırırım. Bu şans önce bir asker kızı olarak başlar. Her zaman bir kısıtlı bütçe halinde hareket etmek zorunda olan bir ailenin çocuğu olmak önemli, memur çocuğu olarak devamlı olarak tayin edilirseniz, çok görüyorsunuz Türkiye'yi. Bu benim en büyük şansımdır. Özellikle Türkiye'nin doğusunda yaşamak, okula gitmek, oradaki sıkıntıları görmek büyük şanstı" demişti.