Vali Yavuz yarıyıl karnelerini dağıttı: 'Bizim gücümüz evlatlarımızdan geliyor'

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İzmit Ulugazi İlkokulu'nda öğrencilere karnelerini vererek, 'Bugün bizler de sizler kadar heyecanlıyız. Evlatlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Evlatlarımızı iyi ve duyarlı bir insan olarak yetiştirmek istiyoruz. Bizim gücümüz evlatlarımızdan geliyor' dedi.

Vali Yavuz yarıyıl karnelerini dağıttı: 'Bizim gücümüz evlatlarımızdan geliyor'

VALİ YAVUZ ULUGAZİ ILKOKULU’NDA KARNE DAĞITTI

İzmit Ulugazi İlkokulu’nda gerçekleşen 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi yarıyıl karne dağıtım törenine Vali Seddar Yavuz, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan katıldı. Okullarda İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan arasında yapılacak.

BİZİM GÜCÜMÜZ EVLATLARIMIZDAN GELİYOR

Vali Yavuz çocukları iyi ve duyarlı bir insan olarak yetiştirmek istediklerini belirterek, “Bugün bizler de sizler kadar heyecanlıyız. Evlatlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Sorumluluğumuz ağır. Evlatlarımızı iyi ve duyarlı bir insan olarak yetiştirmek istiyoruz. Bizim gücümüz evlatlarımızdan geliyor. Ben velilerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber daha güçlü bir Kocaeli inşa edeceğiz. Evlatlarımıza iyi tatiller diliyoruz. Çok değerli öğretmenlerimize ise büyük emekleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BU DÖNEM 437 BİN 638 ÖĞRENCİMİZE EĞİTİM VERDİK

Çocukların daha iyi ortamlarda eğitilmesi için valilik olarak yoğun bir çalıma yaptıklarını söyleyen Vali Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gelmiş olduğu mesafede öğretmenlerimizin emekleri asla inkar edilemez. Bu dönemde 17 bin 921 derslikte, 1554 okulumuzda, 29 bin 39 öğretmen, 437 bin 638 öğrencimize eğitim verdik. Eğitim altyapımızın hazırlanması ve evlatlarımızın daha iyi ortamlarda eğitilmesi için valilik olarak yoğun bir çalışma yürütüyoruz.

EĞİTİM ÖĞRETİM ALTYAPISINI YÜZDE YÜZE ÇIKARDIK

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şehrimizdeki eğitim öğretim altyapısını yüzde yüze çıkardık. Örneğin 50 okulumuz varsa bu dönemde 50 okul daha yaparak iki katına çıkardık. 30 okulunuzun depreme dayanaksız olması vesilesiyle yıkımını gerçekleştirdik ve yapımlarına başlıyoruz. Hayırsever desteği de sağlamak suretiyle önümüzdeki günlerde çok daha fazla okul yapacağız.

HAYIRSEVER DESTEĞİ İLE OKUL YAPIYORUZ

Ford Otosan ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu Gölcük ilçemizdeki 32 derslik olan Donanma İlkokulumuzu Ford Otosan yapacak. İbrahim Vefa Arıcı’da 32 derslikli bir okul yapımını gerçekleştirecek. Bunun dışında 10 okulun da hayırsever desteğiyle yapılması için Valilik olarak görüşmelerimiz devam ediyor. Hedefimiz ilk etapta 12 hayırseverin desteğiyle de okul yapmak. Dolayısıyla biz sadece devletin imkânlarını kullanmıyor. Aynı zamanda hayırsever desteğiyle evlatlarımızın eğitimine destek sunması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.

MUASIR MEDENİYETLER HADİSELERİ GERÇEKLEŞİYOR

Eğitim hepinizin bildiği gibi bir seferberlik anlayışı içerisinde başarılabilecek ve toplumun her kesimini, aileden herkesi ilgilendiren bir konu. Kimimiz anne, baba, kimimiz hala, teyze, kimimiz dayı, amca, kiminiz büyükanne, büyükbaba ama her halükarda bir evladımızın eğitimiyle ilgiliyiz. Dün ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gururu bir hadise yaşadık. Bir Türk astronotu uzaya gönderdik, gerçekten tüylerimiz diken diken oldu. Gece sevinçten uyuyamadık. İşte muasır medeniyet seviyesi diye sürekli tekrar tekrar söylediğimiz ama bunun gerçek anlamda ne olduğunu çok konuşmadığımız hadiseler gerçekleşiyor.”