Vali Yavuz, oyunu kullandı

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte oyunu kullandı. Vali Yavuz, 'Gerginlikten uzak durmak demokrasilerdeki en büyük beklenti. Çünkü halk iradesini sindirmemiz hepimiz için gereklidir. Bugün söz milletimizindir' dedi

Vali Yavuz, oyunu kullandı

Yerel yöneticileri belirleyecek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Türkiye sandık başına gitti. Kocaeli'de kurulan 4 bin 731 sandıkta toplamda 1 milyon 533 bin 306 vatandaş oy kullanacak. Saat 08:00'de başlayan oy verme işlemleri ise saat 17:00 itibarıyla son bulacak. Vali Seddar Yavuz da eşi Selda Yavuz ile birlikte İzmit Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

"HAYIRLI OLSUN"

Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, " 31 Mart Mahalli İdareler seçimini bugün gerçekleştiriyoruz. Öncelikle hemşehrilerimize, adaylara, siyasi partilere hayırlı ve uğurlu olması dileklerimi iletmek istiyorum. Özellikle seçimin güven ortamında gerçekleşmesi, vatandaşlarımızın özgür iradesinin sandığa yansıması bakımından ve herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek bakımından 7 bin 87 güvenlik personeli, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personeli seçim için görevlendirilmiş bulunmaktadır. Valiliğimizce gerekli çalışmalar gerçekleştirilmiş ve tüm planlamalar yapılmıştır.

“TÜM TEDBİRLERİ ALDIK”

Kocaeli'de dört yıldır görev yapan bu şehrin valisi olarak demokratik olgunluğa en fazla erişmiş şehirlerden bir tanesi olduğumuza gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızın oylarını, her zaman olduğu gibi kullanmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu hem görev hem de sorumluluktur. Diğer taraftan da seçimin ve halkın irade egemenliğinin sandığa yansımasını da önemsiyoruz. Dolayısıyla bize düşen görev burada etkin güvenlik tedbiri almak ve güvenlik içerisinde, huzur içerisinde bu seçimi gerçekleştirmektir. Biz de valilik olarak denetim birimleriyle beraber bu konuyla ilgili hassas bir şekilde çalışıyoruz.

 

'GERGİNLİK KİMSEYE YARAMAZ'

Seçim koordinasyon merkezleriyle durumu anlık olarak takip edeceğiz ve herhangi bir sıkıntı olmaması için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Seçimin kendi içerisinde bir atmosferi vardır. Zaten seçim kampanyası da gördüğünüz gibi son derece olgunluk içerisinde geçti. Valilik olarak da uzun yıllar görev yapmış olmanın tecrübesiyle zaten il başkanlarımızı bir araya getirdik. Onlara çeşitli telkinlerde bulunduk. Çünkü seçimler bitecek ve biz bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz. Dolayısıyla birbirimizin yüzüne bakacağız. O yüzden de herkesin sorumluluk içerisinde davranması beklentimizdir. Herkesin de beklentisi açıkçası budur. Gerginlik hiç kimseye yaramamıştır bugüne kadar. Dolayısıyla gerginlikten uzak durmak bence demokrasilerdeki en büyük beklenti. Çünkü halk iradesini sindirmemiz hepimiz için gereklidir. Bugün artık söz milletimizindir” dedi.