Uzman uyardı ! Marmara'da 7.2 deprem bekliyoruz ..

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür 'Minimum 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz' açıklamasında bulundu.

Uzman uyardı ! Marmara'da 7.2 deprem bekliyoruz ..

6 büyüklüğündeki Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, bir televizyon programında beklenen İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uzman uyardı ! Marmara'da 7.2 deprem bekliyoruz ..

Binalara Dikkat Çekti

İstanbul’da, 2.5 milyon kişinin büyük risk altında bulunduğunu, şehirdeki 60 bin yapıya acil olarak müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen Görür, “60 bin bina her an insanlarımız hayatını kaybedecek risk altında dururken neden yeni bina yapıyoruz? Mevcut binaların güvenli hale getirilmesini sağlayalım” ifadelerini kullandı.

Görür, son yapılan araştırmalara göre İstanbul’da 1 milyon 100 bin yapının 60 bininin olası depremde çok ağır hasar alacağı yönünde olduğuna dikkat çekti.

Naci Görür, “Yaklaşık 2.5 milyon insanın beklenen depremde doğrudan doğruya hayatını kaybetme riski çok yüksek. Bu işin şakası yok” dedi.

Prof.Dr. Naci Görür'ün twitter üzerinden yaptığı paylaşım ;

"Sarıdere-Gölyaka/Düzce’de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF’ın bu kesimini Bolu Tüneline kadar kırmıştı. Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık. Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB uzanımlı kısımda oldu. Arkadaşlar, Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir. Sevgiyle"