Teleferiğe 1 gün ara!

Üç hafta boyunca vatandaşlara eşsiz doğa manzarasını teleferikle sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, teleferiğe bir gün ara verdi

Teleferiğe 1 gün ara!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 25 Mart'ta hizmete açtığı Kartepe teleferiği, 15 Nisan'a kadar ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet vermişti. 3 hafta boyunca 114 bin kişiye Kartepe ve Sapanca'nın eşsiz manzarasını metrelerce yükseklikten seyretme imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi, teleferiğe bir günlük ara verdi. Bugün (16 Nisan Salı) kapalı olan teleferik hizmeti 17 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren tekrar faaliyete geçecek. 3 haftadır aralıksız çalışan teleferiklerin bir günlük molada bakımı yapılacak. 

OTOPARK YAPILIYOR 

Teleferik hattı, gidiş dönüş toplam 9 bin 736 metre uzunluğunda ve yükseklikleri 32 ila 45 metre arasında değişen 16 adet direk kullanıldı. Kartepe Teleferiğinde 10’ar kişilik 72 adet kabin, Derbent ile Kuzuyayla arasında yolculuk boyunca ağaçların arasından değil üzerinden geçiyor. Öte yandan Derbent istasyonunun yanında 22 bin 338 metrekare alana teleferikle seyahat etmeye gelecekler için katlı otopark inşa ediliyor. Otopark; 36 adet engelli araç, 54 adet elektrikli araç park yeri olmak üzere toplam 598 araç kapasiteli olacak. 6 katlı olarak projelendirilen otoparkta 3 adet de yaya asansörü yer alacak. Ayrıca Derbent istasyonunun hemen yanına 54 küçük araçlık, 16 büyük araçlık otopark inşa edilecek. Projenin Kuzuyayla etabına ise 81 araç kapasiteli otoparkın yapımı da sürüyor.