Tahir Büyükakın mazbatasını aldı

Yerel seçimler sonucu yeniden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Tahir Büyükakın, mazbatasını alarak yeni görev dönemine başladı

Tahir Büyükakın mazbatasını aldı

31 Mart Yerel Seçimleri sonucu yeniden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Tahir Büyükakın, bugün mazbatasını aldı. Bahçecik Kültür Merkezi'nde bulunan İl Seçim Kurulunda gerçekleştirilen mazbata törenine AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, AK Parti MKYK üyesi İlyas Şeker, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, BBP İl Başkanı Kaan Şengil, AK Parti İl eski Başkanı Mehmet Ellibeş, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse, belediye başkanları ile yerel seçimlerde AK Parti'den aday olan isimler katıldı.

"ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK"

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Atilla Darı'dan alan Büyükakın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bizler için neşeli bir gün. Uzunca bir seçim maratonu yaşadık. Yaklaşık üç ay kadar sürdü. Hatta önceki hazırlıklarını düşündüğünüzde dört aya sarkan bir süreçti. Bu süreçten alnımızın akıyla çıktık diye düşünüyorum. Türkiye ile kıyasladığımızda oldukça başarılı bir sonuç elde ettik. Haklı olarak gururlu ve sevinçliyiz. İnşallah önümüzdeki beş sene boyunca da milletimize hizmet görevini gururla yerine getireceğiz. Biz daha önce de defalarca söyledik. Biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız. Hiç durmadık, bundan sonra da koşmaya devam edeceğiz. Son bir ayda, iki ayda milleti hatırlamayacağız. Milletimize hiçbir zaman yüz çevirmeyeceğiz. Sürekli olarak yani şu andan itibaren bayram tatili bile yapmadan çalışmaya devam edeceğiz. Milletimiz de gereken takdiri bir beş yıl daha geçtiğinde yine aynı şekilde Allah'ın izniyle milletin duranlarla durmayanları birbirinden ayırt edecek. 

'SÖZLERİNİ TUTMAYACAKLAR'

Muhalefetin sözlerini tutmayacağına eminim. Zaman her şeyi gösterecek. Geçtiğimiz beş yılda tutulmayan sözler önümüzdeki beş yılda tutulmayacak. İnşallah sözlerini tutarlar. Biz onların başarısızlığı üzerine başarıyı inşa edecek bir siyasi kültür hiçbir zaman olmadık. Biz her zaman başarı için mücadele ettik. Birileri başarısız olsun da biz başarı görülelim diye de hiç uğraşmadık? Ama onlar maalesef bizim başarısız olmamızı kendilerine başarı sayan bir kültürden geliyorlar. Biz hiçbir zaman polemik yapmayı siyaset yapmanın bir biçimi olarak görmedik. Doğru da bulmadık. Seçim döneminde onların politik söylemlerine cevap vermek için gereken şeyleri elbette söyledik. Gerekirse elbette söyleyeceğiz ve sessiz kalmayacağız. Bunu bilmelerinde fayda var. Tevazumuz, suskunluğumuz, hoşgörümüzden bilinen acizliğimizden değil. Suskunluğumuz bu millete olan saygımızdan, edebimizden, adabımızdan oluyor. Biz şimdi önümüzdeki dönem yine beş yıl boyunca hizmet üretmek için çalışmaya devam edeceğiz. Polemik yapmaya kalkacaklar. Bunu biliyoruz. Geçtiğimiz dönemde hep böyle yaptılar. Biz bunlara alet olmayacağız. Bizim dilimiz bu kente geçtiğimiz beş yıl boyunca huzur verdi. Aynı şekilde devam edecek. Küskünlük, kırgınlık, kavga, gürültü bizden görmedi insanlar geçtiğimiz beş yılda. Önümüzdeki beş yıl da görmeyecekler. Bu kentin huzurunun teminatı biz olacağız. 

'TEMİNATI BİZDİK' 

Geçtiğimiz beş yılda bu kentin kavga ortamına sürüklenmemesinin teminatı bizdik. Önümüzdeki dönemde de biz olacağız. Biz bu kente hep ağabeylik yaptık. Önümüzdeki süreçte de aynı şekilde devlet adamı hassasiyeti ile bu görevimizi icra edeceğiz. Sadece siyasi polemiklerle kentin bir gelecek inşa edemeyeceğini biliyoruz. Sadece göz boyamayla, vaatle günü kurtaran faaliyetlerdir. Sağduyu ile akıllı adımlar atarak, yerli yerinde işler yaparak, sürekli milletimize yüzümüz dönük olarak çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın gelişi ile ilgili henüz bir takvim açıklanmış değil. Bir ziyaret programı düşünülüyor ama henüz tarihle ilgili bir şey yok. Cumhurbaşkanımızın bir yurt dışı seyahati olacak. Bayram tatili var yine malum. Bütün o programların ardından yaza doğru bir program olacağını tahmin ediyorum.

 

Tahir Büyükakın mazbatasını aldı
Tahir Büyükakın mazbatasını aldı
Tahir Büyükakın mazbatasını aldı
Tahir Büyükakın mazbatasını aldı
Tahir Büyükakın mazbatasını aldı