Süper Lig hayalimiz Çorum'da bitti: 2-1

Kocaelispor, Play-Off çeyrek final maçında dün akşam konuk olduğu Çorum FK karşısında istediğini alamadı. 2-0 geriye düşen temsilcimiz son anlarda farkı bire indirdi ama maçı uzatmaya götüremedi. Temsilcimizin Süper Lig hayalleri Çorum'da bitti.

Süper Lig hayalimiz Çorum'da bitti: 2-1

İLK YARI EV SAHİBİ ÇOK ÜSTÜNDÜ

Trendyol 1.Lig Play-Off çeyrek final maçında Kocaelispor dün akşam Çorum FK’ya konuk oldu. Maça dolu tribünler önünde, güzel bir zeminde oynandı. Yaklaşık 3 ay sonra geri dönen Ertuğrul Sağlam kadroda sürpriz yaptı, santraforda uzun zamandır takımdan uzak kalan Kouakou’yu oynattı. Maçın ilk yarısında ev sahibi takım çok üstün bir oyun sergiledi. İlk dakikalarda Gökhan önemli bir pozisyonda golü önledi. Kocaelispor ilk yarım saat geçilirken ilk atağında öne geçebilirdi, Candeias uygun durumda gülü yapamadı. Çorum FK 33’de golü buldu. Kornerden gelen topta Thomas ayak koydu, Gökhan’ın çabası yeterli olmadı. İlk yarıyı ev sahibi takım 1-0 önde kapattı.

FARKI BİRE İNDİREN GOL GEÇ GELDİ

Kocaelispor ikinci yarıya Kouakou-Bedirze değişikliğiyle başladı ancak Gürcü futbolcu kısa sürede sakatlanınca yerini Barış'a bıraktı. Yeşil-Siyahlı ekibimiz 50’nci dakikada Yusuf Cihat’ın pasında Ramil ile golü buldu ama yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Dakikalar 60’ı gösterirken Çorum FK farkı ikiye çıkardı. Sağdan gelişen atakta yaya kesilen topu Atakan düzgün vuruşla köşeden ağlarımıza gönderdi. Kocaelisporlu futbolcular ofsayt itirazı yaptılar ama VAR kontrolünden sonuç çıkmadı. Son yarım saate iki farklı üstünlükle giren ev sahibi oyunu rölantiye aldı. Ertuğrul Sağlam gidişatı değiştirmek üzere hamle üzerine hamleler yaptı ama değişen bir şey olmadı. 6 dakika uzatma gösterildi, 3. dakikada elle oynamada penaltı kazandık, Candeias farkı bire indirdi. Kalan kısa süreçte iki fırsat bulduk ama değerlendiremedik. Maçı 2-1 kaybedip Süper Lig umutlarını yitirdik.