Son dakika ! Utancın fotoğrafı 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydirildi !

Sosyal medya ayağa kalktı..

Son dakika ! Utancın fotoğrafı 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydirildi !

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması Türkiye'nin gündemine oturmuştu. H.K.G.'nin 6 yaşında gelinlik giydirildiğini kanıtlayan fotoğraflar ortaya çıktı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu. 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı.

Birgün yazarı Timur Soykan, Utanç fotoğrafları başlıklı yazısında dava dosyasında H.K.G.'nin ailesi tarafından 6 yaşında Kadir İstekli'nin evine gönderildiği sırada cinsel istismara uğradığını, 13 yaşında nişanlandığını, 14 yaşında doktora gittiğinde durumun ortaya çıkması üzerine 17 yaşında olduğunu söylemesine rağmen kemik tesbiti için yerine bir başka kadının tahlillerinin konulmasıyla 21 yaşında olduğuna dair sahte belge hazırlandığını yazdı. 17 yaşında anne olan H.K.G. 18 yaşına geldiğinde resmi olarak evlendirildi. Daha sonra kadın örgütleriyle irtibata geçen H.K.G. evden ayrıldı ve ailesine karşı dava açtı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” iddiasıyla açılan davaya müdahil olduğunu açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan 'H.K.G.'nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı' yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir” denildi.

 SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI 

Fotoğrafın ortaya çıkmasından sonra sosyal medyada kısa sürede gündeme oturdu. İşte ünlülerin paylaşımları ;

Son dakika ! Utancın fotoğrafı 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydirildi !Son dakika ! Utancın fotoğrafı 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydirildi !