Şehirler arası ulaşıma bayram zammı

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla şehirler arası ulaşıma da bayram zammı geldi. İzmit Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, akaryakıt zamlarının ve artan maliyetlerin etkisiyle zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi

Şehirler arası ulaşıma bayram zammı

Otogarlarda yaşanan yerel seçim yoğunluğu, yerini bayram yoğunluğuna bıraktı. Geçtiğimiz Cuma günü başlayan 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile birlikte vatandaşlar, memleketlerine veya tatil bölgelerine gitmeye devam ediyor. Bayram trafiği, Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan Çarşamba günü öncesi milyonlarca vatandaşın şehir değiştirmesiyle en yoğun haline ulaşacak. Öte yandan bayram öncesi şehirler arası ulaşıma zam geleceği konuşuluyordu. Bilet fiyatlarına beklenen zam geldi. İzmit Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, akaryakıt zamlarının ve artan maliyetlerin etkisiyle zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Halil Baylam, bayram yoğunluğunun ardından bilet fiyatlarının düşme ihtimalinden de bahsetti.

"MALİYETİ KURTARMIYOR"

Artan maliyetleri sıralayan Halil Baylam, “Akaryakıt ücretlerine art arda iki kez zam yapıldı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zammın yanı sıra İzmit'ten dolu giden araç, gittiği şehirden boş geldiği zaman firmaya hiçbir şey kalmaz. Çünkü akaryakıtın maliyeti, çalışan şoför ve muavin gideri, otogar giriş-çıkış ücretleri ile otoyol geçişlerini eklediğimizde maliyeti kurtarmıyor. Gelen zammın sebebi de budur. Fiyatların yükselmesinde bayramın gelmesi de etkili oldu. Bayramdan sonra bu fiyatlar düşebilir” dedi.

"EK SEFER YAPARIZ"

Otobüslerin dolması halinde ek sefer düzenleyeceklerini belirten Baylam, “Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Nereye gidecekler olursa olsunlar otogardan daha uyguna biletlerini alabilirler. İnternet üzerinde yer bulma sorunu yaşayan vatandaşlarımız otogara gelirse böyle bir sorunla karşı karşıya kalmazlar. Doluluk oranımız yüzde yüze ulaşırsa ek seferlerimiz devreye girecek. Doluluk oranı eğer yüzde yüze ulaşırsa ilave seferler yapmamız gerekecek. Çoğu insan yerel seçimlerden sonra memleketine gittiği için çok büyük bir yoğunluk yok. Son günlerde ek seferlerin gerekip gerekmediği daha net belli olur” ifadelerini kullandı.

YENİ BİLET FİYATLARI

Kocaeli- Harem: 200 TL

Kocaeli- Esenler: 300 TL

Kocaeli- İzmir: 800 TL

Kocaeli- Ankara: 500 TL

Kocaeli- Antalya: 1000 TL

Kocaeli- Hatay: 1200 TL

Kocaeli- Erzurum: 1250 TL

Kocaeli- Trabzon: 1400 TL

2024 ŞUBAT AYI FİYAT LİSTESİ

Kocaeli- Harem: 200 TL

Kocaeli- Esenler: 250 TL

Kocaeli- İzmir: 600 TL

Kocaeli- Ankara: 400 TL

Kocaeli- Antalya: 650 TL

Kocaeli- Hatay: 850 TL

Kocaeli- Trabzon: 1000 TL