Plaka basım ücretleri güncellendi.. Vatandaş yeni sistemden şikayetçi!

Plaka basım ücretleri 2024 yılının başlaması ile birlikte güncellendi

Plaka basım ücretleri güncellendi.. Vatandaş yeni sistemden şikayetçi!

YENİ PLAKA! YENİ SİSTEM!

Yeni sistemde motosiklet plaka ücreti 275 TL, diğer araçların plaka ücreti 550 TL olarak güncellendi. 

2024 yılın başından itibaren plakalara barkod sistemi getirildi. İmza ve plaka alacak olan kişi kimlik kartı ile işlem yapacak. Vatandaş yeni sistemden şikayetçi. Bakkocaeli Haber Ajansı mikrofonuna konuşan R.K. ;'eski sistemde plaka çıkartmak için gerekli evrakları verdikten sonra hiç beklemeden, sıraya bile girmeden işlemlerimizi hallediyorduk. Yeni sistemde sırada bekliyoruz işlemlerimiz daha uzun sürüyor. Kocaeli plakada da zaman zaman yoğun anlar olduğunu, kuyrukların olduğunu ifade etti. Eski sistemde bir hata yapıldığında hemen düzeltilebiliyordu. Noterden işlerimizi halledebiliyorduk. Yeni sistemde bir hata yapıldığında işlerimiz aksıyor halledemiyoruz. Plaka çıkartacak vatandaşların ve yetkililerin, plakalarını, evraklarını, çok iyi kontrol etmeleri gerekiyor. Yapılan bir hatada işlem Ankara üzerinden düzeltildiği için bu süreç 3-4 günü bulabileceği söylendi. Bu yüzden vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları gerekiyor.' şeklinde  konuştu.

YOLDAN GEÇEN OKUTAMAYACAK

QR kodlar İçişleri Bakanlığı tarafından görevli olan ekipler, şoförler odası gibi ekipler tarafından araçların ne zaman alındığı, kime ait olduğu ve hangi muayeneden geçtiğini görebilecek. Sokaktaki sivil vatandaş QR kodu okutsa dahi bir sonuç alamayacak.

 

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Sahte plakaların önüne geçmek için 1 Ocak 2024 itibariyle araç plakalarında karekod dönemi başlatıldı. Artık yeni tescil edilen ya da yeniden plaka bastıran kişilere karekodlu plaka verilecek. Sahte plaka üretimini önlemek amacıyla, yeni tescil edilen veya plakasını yenileyen kişilere karekodlu plakalar sunulacak.