Okulların kapanması salgın hastalıkları etkiledi mi?

Kocaeli Aile Hekimler Derneği Başkanı Funda Atmaca, aile sağlığı merkezlerinde yaşanan yoğunluğun okulların kapanması ile azaldığını ifade etti. Atmaca, 'Salgın aslında en maksimum seviyede fakat bulaş oranı azaldı. Toplu taşımada maske takılmasını öneriyoruz' dedi

Okulların kapanması salgın hastalıkları etkiledi mi?

Kış mevsimi ile birlikte başlayan influenza salgını, hastanelerin acil servis ve polikliniklerinin yanı sıra aile sağlığı merkezlerinde de yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor. Uzmanlar, özellikle toplu taşıma araçlarında maske kullanımının yanı sıra bağışıklığı güçlendirici beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor. Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte bulaş sayısının azaldığını ifade eden Kocaeli Aile Hekimler Derneği (KAHED) Başkanı Funda Atmaca, gazetemize yaptığı değerlendirmede aile sağlığı merkezlerinde yaşanan yoğunluğu anlattı. Vatandaşlara maske uyarısında bulunan Atmaca, bağışıklığı güçlendirmek için beslenme şekline dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

“ÖKSÜRÜKLER GEÇMİYOR”

Aile sağlığı merkezlerindeki yoğunluğun son günlerde azaldığını belirten Funda Atmaca, açıklamasında şunları söyledi: “Bulaş sayısı son günlerde azaldı. Bulaş sayısını artıran zaten kapalı ortamdaki insan sayısı. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte salgının yayılma seyri de düştü. Salgın aslında en maksimum seviyede fakat bulaş oranı azaldı. Bizde de bu belirgin şekilde hissediliyor. Aile sağlığı merkezlerinde yoğunluk yarı yarıya düştü. RSV, influenza ve koronavirüs olmak üzere üç virüsün aynı anda etkilediği vakalar az da olsa var. Hastalıkların geçmediği ve tekrarladığına dair şikayetler ile karşılaşıyoruz. Özellikle öksürükler geçmiyor. Hastalıklar tekrarlamıyor aslında, yeni virüslere maruz kalınıyor. Kapalı ortamlarda, özellikle toplu taşımada  maske takılmasını öneriyoruz. Onun dışında vatandaşlara önerimiz; bağışıklığı güçlendirici şekilde beslenme, bol meyve ve su.”