Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji, İstanbul, Trakya ve Ege'nin kıyı kesimleri için fırtına ve yağış uyarısı yaptı. Çanakkale'de kuvvetli rüzgar nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri yapılamazken, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

Meteoroloji uyardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, İstanbul'da etkili olacak rüzgar fırtınaya dönüşecek.

Marmara'nın kuzey ve batısı ile kıyı Ege'de de kuvvetli fırtına yaşanacak.

Fırtına 100 kilometreye ulaşacak

Rüzgarın hızının yer yer 100 kilometreye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde etkili olacak.

Marmara ve Ege'de Sağanak Fırtına Uyarısı

Yağışların; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Rüzgârın; Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.