Kocaeli İcra Dairesi'nden Gülaçtı'da alacağı olanlara çağrı

Kocaeli İcra Dairesi Müdürlüğü, iflasına karar verilen Gülaçtı Kuyumculuk'tan alacağı olanlar için çağrıda bulundu.

Kocaeli İcra Dairesi'nden Gülaçtı'da alacağı olanlara çağrı

BORÇLARINI ÖDEYECEĞİNİ TAAHHÜT ETTİ

İzmit İstiklal Caddesi’nde 19 yıl boyunca Gülaçtı Kuyumculuk adı altında kuyumculuk dükkanı işleten Hüseyin Gülaçtı 2019 tarihinde bir anda işyerini kapatarak ortadan kayboldu. Gülaçtı'nın ortadan kaybolması üzerine yapılan araştırmada Gülaçtı'nın vatandaşlardan para topladığı ayrıca piyasaya da yüklü miktarda borcu bulunduğu öğrenildi. Gülaçtı'nın bu gelişmeler sonrasında yurt dışına gittiği, 2019 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görülmesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildiği biliniyor. Gülaçtı, borçlarını ödeyeceğine dair taahhütte bulunmasının ardından şartlı tahliye hükümlerinden yararlanarak tahliye edildi.

 

GÜLAÇTI KUYUMCULUK İÇİN İFLAS KARARI

Yargılama sürerken, iflas kararı verilen Gülaçtı Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili Kocaeli İcra Dairesi tasfiye işlemlerine başladı. Kocaeli İcra Dairesi tarafından verilen ilanda, şirket hakkındaki alacak kayıtları hakkında iflas idare memurları tarafından tahkik ve tetkik işlemi tamamlandığı belirtilerek, kayıtlar için düzenlenen sıra cetveli incelenmek üzere Kocaeli İcra Dairesi İflas Bürosu'na bırakıldığı belirtildi.

 

KOCAELİ İCRA DAİRESİ’NDEN ALACAĞI OLANLARA ÇAĞRI

Yayımlanan ilanda, alacağı olanlara çağrı yapılarak şu ifadeler kullanıldı: “Tepecik Mah.İstiklal Cd.Belediye Çarşı İşhanı A Blok Zemin Kat No:18/19 İzmit/Kocaeli İzmit/ KOCAELİ

Yukarıda bilgileri yazılı müflis şirket hakkındaki alacak kayıtları hakkında iflas idare memurları tarafından tahkik ve tetkik işlemi tamamlanmış olup, bu kayıtlar için düzenlenen sıra cetveli incelenmek üzere Kocaeli İcra Dairesi İflas Bürosu'na bırakılmıştır.

Sıraya itirazların ilandan itibaren 7 gün içinde İflas Masasının bulunduğu yer İcra Mahkemesine, alacağın esas veya miktarına ilişkin itirazların 15 gün içinde tasfiyenin yürütüldüğü yer Asliye Ticaret Mahkemesine yapılması ile, Alacaklılara veya varsa vekillere bildirim yapılarak ikinci alacaklılar toplantısı günü olarak tayin edilen 25/04/2024 günü saat 15:00'te Kocaeli İcra Müdürlükleri Yemekhanesinde ( Kadıköy Mah. Bağdat Cad. No: 59 K:1 İzmit Kocaeli) hazır bulunmaları veya yetkili bir vekil göndermelerinin bildirilmesi ile ayrıca alacakları ret edilen alacaklıların ret edilen tutarlarına göre İİK 235.maddesi gereğince toplantıya katılıp katılmayacağı ve ne nisbette katılabileceğine ilişkin davaya bakan mahkemelerden karar getirerek toplantıya katılabilecekleri İcra ve İflas Kanununun 232, 234, 235. maddeleri gereğince ilan ve tebliğ olunur.”