Kocaeli için sıcak hava uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Kocaeli ve bölgemiz genelinde Çarşamba gününe kadar 31-37 derece arasında yüksek sıcaklıkların olacağı tahmin ediliyor

Kocaeli için sıcak hava uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; geçtiğimiz hafta boyunca bölgemizi etkileyen yer yer yağışlı ve serin havanın bölgemizi terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin ediliyor.

Bölgemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren artarak 05 Haziran 2024 (Çarşamba) hafta ortasına kadar 6 ila 8 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenirken, nnümüzdeki günlerde Kocaeli’nde 31-37 °C aralıklarında olacağı tahmin ediliyor.

VALİLİK SICAKLIK KONUSUNDA UYARDI

Kocaeli Valiliği sıcak havaya karşı uyarıda bulundu. Valilik konuya ilişkin, "Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."