Kocaeli'de ormanlara giriş yasaklandı

Kocaeli Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı'nda alınan kararla ilimizde ormanlara giriş yasaklandı.

Kocaeli'de ormanlara giriş yasaklandı

7 ÖNLEM GÖRÜŞÜLDÜlk

Kocaeli Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı valilik binasında gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapılan toplantıda 7 gündem maddesi üzerinde kararlar alındı. Asayiş ve güvenlik ile ilgili tedbirler, metruk yapılarla ilgili çalışmalar, park ve bahçeler, kamera sistemleri ile ilgili çalışmalar, orman yangınlarına karşı alınacak önlemler, turizm bölgelerine yönelik güvenlik, suda boğulmalara yönelik önlemler ve sokak hayvanları ile ilgili önlemler görüşüldü.

 

İLGİLİ KURUMLAR KATILDI

Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Sahil Güvenlik Kuzey Marmara Grup Komutanı Binbaşı Ziya Can Gürsoy, İlçe Kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, ve güvenlik birimleri yetkilileri katıldı.

 

YASAKLARA UYULMALI

Toplantının basına açık olan kısmında gündem maddeleri ile ilgili bilgi veren Vali Seddar Yavuz, havaların ısınması ile birlikte orman yangınları riskinin arttığını belirti. Kocaeli’nin yüzde 43’ünün ormanlarla kaplı olduğunu hatırlatan Yavuz, “Bu kentteki ormanları geleceğe bırakmak için tedbirli olmamız gerekiyor. Yangın riski yüksek olan yerlerde ormanlık alanlara girmesi, konaklaması ve ateş yakılmasında kısıtlamalara gidildi. Anız yakılması, bağ-bahçe temizliğinde üzücü olaylar yaşanıyor. Anız yakılmasına müsaade etmeyeceğiz. Şu ana kadar 7 orman yangını ve 1,8 hektar alan yanmıştır. Biz tüm önlemleri alacağız ve vatandaşların bu önlemlere uymasını istiyoruz” dedi.