Kemal Sunal 78 yaşında !

Kendine has oyunculuğu ile 7'den 70'e herkesi sevdiren oyuncu yaşasaydı 78 yaşında olacaktı.

Kemal Sunal 78 yaşında !

“Aslında 10 Kasım doğumluyum. Ama Atam’ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür” diyen usta komedyen Kemal Sunal 78. yaş gününde anılıyor.

Kemal Sunal 78 yaşında !

Ali Kemal Sunal 11 Kasım 1944 tarihinde İstanbul'un Küçükpazar semtinde Malatyalı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Gül Sunal ile 1974’te yaptığı evlilikten Ali ve Ezo adında iki çocuğu oldu.

Kemal Sunal 78 yaşında !

1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği 'Tatlı Dillim' filmiyle Sunal sinemaya adımını attı ve Türkiye'nin en sevilen komedyenlerinden biri oldu. 

Kemal Sunal 78 yaşında !

1990’lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayınlanmaya başlayan sanatçının rol aldığı “Süt Kardeşler”, “Tosun Paşa”, “Salako”, “Köyden İndim Şehire”, “Çöpçüler Kralı” gibi filmler Türk sinemasının en çok izlenen filmleri arasında yer aldı.

Kemal Sunal 78 yaşında !

3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka filminin çekimleri için Trabzona'a gitmek üzere bindiği uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu 55 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kemal Sunal uçağa binmekten korkardı fakat korkusunu yenmek için bindiği uçak onu hayattan kopardı ve ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğdu.