İzmit'e yeni bir mekanik otopark geliyor

İzmit'te yıkımı tamamlanan eski vergi dairesi binasının yerine Koruma Kurulu'nun oluru ile Büyükşehir Belediyesi mekanik otopark yapacak. Karar oy birliği ile meclisten geçti.

İzmit'e yeni bir mekanik otopark geliyor

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ BAŞKANLIK ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclisinin ikinci birleşimi Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim çalışmaları nedeniyle katılamadığı meclise Meclis Başkanvekili Zinnur Büyükgöz başkanlık etti. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Tepecik Mahallesi’nde yıkımı tamamlanan eski vergi dairesinin yerine mekanik otopark yapılması ve özel halk otobüslerinin dönüşümü için 108 P plaka verilmesi karara bağlandı.

KURUL OLUMLU YANIT VERDİ

Ağır hasarlı olduğu için 2022 yılında boşaltılan ve yıkımı yeni tamamlanan Tepecik Mahallesi’ndeki eski vergi dairesi binasının yerine mekanik otopark yapılması için proje yaptı. Tarihi Sörler Okulu’nun yanında bulunan bina için Büyükşehir Belediyesi Koruma Kuruluna başvurmuştu. Yapılan başvurunun sonucunun olumlu gelmesi üzerine konu meclisin gündemine getirildi. Meclis gündeminde yapılan görüşmede bu alana kentin otopark ihtiyacı için mekanik otopark yapılması oy birliği ile kabul edildi.

108 P PLAKA VERİLECEK

Mart ayının ilk haftası hayata geçmesi beklenen Körfez ile Kartepe arasında 33 kilometrelik güzergaha sahip olan Hat 41K nedeniyle atıl hale gelecek olan özel halk otobüslerinin dönüşümü için verilecek 108 P plaka mecliste görüşüldü. Oy birliği ile geçen gündem maddesi ile birlikte Hat 41K hayata geçtiğinde atıl olacak özel halk otobüslerinin başvuruları alınacak. Ardından yapılan başvurular 108’den fazla olursa kura çekilecek, fazla olmazsa direk talep edenlerin hepsine verilecek.