İzmit Belediyesi Dünya Engelliler Gününde keyifli bir gün yaşatacak

İzmit Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellilik alanındaki farkındalığın arttırılması için 2-8 Aralık tarihleri arasında birbirinden eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenleyecek

İzmit Belediyesi Dünya Engelliler Gününde keyifli bir gün yaşatacak

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu bir program hazırladı. İzmit Belediyesi; Sarısu Gençlik Kampı, Çınar Çocuk Evi, Yunus Emre Kültür Merkezi ve Belsa Plaza önünde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle toplumun her kesimini bir araya getirerek farkındalık oluşturacak. 

‘SESSİZ KAMP’ SARISU GENÇLİK KAMPI’NDA YAPILACAK

Türkiye’de işitme engelli bireyler ve işitme engeli bulunmayan bireyler arasında farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan "Sessiz Kamp" projesinin durağı İzmit Belediyesi Sarısu Gençlik Kampı olacak. İzmit Belediyesi ev sahipliğinde 2-3-4 Aralık’ta düzenlenecek programda yaklaşık 120 kişi, sportif ve eğitsel faaliyetlerle eğlenerek günün anlam ve önemine yönelik çalışmalar gerçekleştirecek.

2 ARALIK’TA ÇINAR ÇOCUK EVİ’NDE

İzmit Belediyesi Down Cafe’de aylık etkinlik programlarına katılan özel gereksinimli çocuklar ve Down Cafe’de çalışan özel gereksinimli personeller, Çınar Çocuk Evi öğrencileriyle bir araya gelecek. 2 Aralık’ta yapılacak programda, Dünya Engelliler Günü’ne yönelik pasta kesilerek neşeli kutlamalar yapılacak. 

KONUŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi iş birliğiyle hazırlanan program Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da başlayacak. İzmit Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Doğan moderatörlüğündeki programda, İŞKUR Şube Müdürü İlhami Çelik, KSO Engelliler Üretim Merkezi Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Bayraktar, KOTO Eğitim Komitesi Üyesi Handan Kümeli, İzmit Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Doğan konuşmacı olarak yer alacak.

İZMİTLİLER KEYİFLİ BİR GÜN YAŞAYACAK

Aynı gün saat 16.30’da İzmit Belediyesi Kent Orkestrası sahne alacak. Halk müziğinde İsa İçen, pop müziğinde Doğa Şahin, Balkan türkülerinde Sabriye Değirmencioğlu ve Salif Değirmencioğlu, Türk Sanat Müziği’nde Şermin Atasoy, halk müziği ve arabeskte Sevdiye Fidan, Karadeniz halk müziğinde Güldane Odabaş ve Dj. Baboli (Barış Çam) şarkılarıyla İzmitlilere keyifli bir gün yaşatacak. Saat 18.00’de ise YADEV Ritim Gösterisi ve Down Cafe Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirilecek.   

BELSA PLAZA ÖNÜNDE STANTLAR AÇILACAK

5-8 Aralık tarihlerinde ise İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi’ne bağlı dernekler Belsa Plaza A-B Blokları arasında stant açacak. Birbirinden güzel el emeği ürünlerin ve hediyelik eşyaların yer alacağı stantlardan elde edilecek gelirler derneklerin yararına bağışlanacak. Stant alanında ayrıca 3 gün boyunca eğlenceli etkinlikler yapılacak.