İsrail'in, Filistin'e yönelik saldırıları için eylem planı açıkladılar

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri öncülüğünde İsrail'in, Filistin'e yönelik saldırıları sebebiyle eylem planı hazırlandı. Eylem planı kapsamında Cumhuriyet Bulvarı'na, saldırıların yer aldığı görseller asıldı ve planının detaylarına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

İsrail'in, Filistin'e yönelik saldırıları için eylem planı açıkladılar

EYLEM PLANININ DETAYLARI AÇIKLANDI

7 Ekim'de Hamas’ın İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası, İsrail Filistin topraklarına ve Filistinlilere yönelik ağır saldırı başlattı. Olayların başlaması üzerinden 8 aylık bir süre geçerken binlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca Filistinli ülkenin kuzeyinden güneyine doğru göç etti. Ülkenin güneyine inen milyonlarca Filistinli, İsrail'in saldırılarından kurtulamazken Türkiye yaşananlara tepki gösteriyor. Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri de olaylara karşı farkındalığın artması için eylem planı hazırladı. Muhammet Hanefi Akbulut liderliğindeki Gönüllü Kültür Teşekkülleri, Filistin'de yaşananlarla ilgili görselleri astıkları İzmit Cumhuriyet Bulvarı'nda bir araya geldi. Birliktelikte eylem planı detayları açıkladı.

TUR DÜZENLEYECEĞİZ

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Muhammet Hanefi Akbulut eylem planı ile ilgili konuşmasında şunları söyledi: "Kocaeli'deki Sivil toplum Kuruluşları olarak Filistin'de yaşanan soykırıma karşı daha yüksek ses çıkarabilmek için eylem planı hazırladık. Bugün de ilk günündeyiz. Cumhuriyet Bulvarı'na görsellerimizi astık, sabah Kocaelili vatandaşların görmesini istedik. 10 Haziran akşam Mimar Sinan Üst Geçidi'nde de bir eylemimiz olacak, daha sonra saat 19.30'da bir tur düzenleyeceğiz.

GÖRDÜĞÜMÜZ GÖRÜNTÜLERE DAYANAMIYORUZ

11 Haziran Salı günü, saat 20.00'de ise SEKA Park Uçurtma Tepesi'nde miting yapacağız. Miting öncesi Seka Park Marina Kafe önünde toplanacağız ve miting alanına yürüyeceğiz, bu yürüyüşümüze denizden teknelerin de eşlik etmesi için girişimde bulunduk. Teknelerle birlikte her kesimden vatandaşımızın da katılmasını bekliyoruz. Artık her akşam televizyonda gördüğümüz görüntülere dayanamıyoruz. Her gün insanlar ölüyor, ayrım yapılmaksızın bu yaşanıyor. Yaşanan acının daha fazla kişi tarafından bilinmesi ve ses yükseltilmesi için buradayız"