İphone'un sevilen özelliğinde büyük tehlike

iPhone, geçtiğimiz aylarda iOS 17 güncellemesini aldı. Desteklenen onlarca model bu sürüme yükseltilirken, ABD polisi gelen bir yenilik hakkında ebeveynleri uyardı.

İphone'un sevilen özelliğinde büyük tehlike

Apple, iPhone’lar için geçtiğimiz aylarda iOS 17 güncellemesini duyurdu. Duyurdan birkaç hafta sonra teknoloji devi bu güncellemeyi desteklenen modeller için yayınladı.

iOS 17 ile iPhone’lara dikkat çeken yenilikler geldi. AirDrop için geliştirmelere ek olarak, Günlük uygulaması ve Kişi Posteri gibi önemli yenilikler bulunuyor. Ancak bu özelliklerden biri çocuklar için çok da güvenli durmuyor. Öyle ki ABD polisi bu özellik hakkında ebeveynleri uyardı.

İPHONE’A GELEN İOS 17 ÖZELLİĞİ RİSK TAŞIYOR

Ohio'daki Middletown Polis Departmanı, iOS 17 güncellemesinde yer alan "NameDrop" özelliğiyle ilgili ebeveynlere karşı bir uyarıda bulundu.

Bu özellik, kullanıcıların cihazları birbirine çok yakın tutarak iletişim bilgilerini başka bir iPhone veya Apple Watch ile kolayca paylaşmalarına olanak tanıyor. Cihazlar birbirleriyle bağlantı sağladığında, pek çok kişisel bilgilerinizi karşı tarafla paylaşılmaya devam ediyor.

Apple NameDrop özelliği için eğer işlem tamamlandıysa, telefonu kilitleyerek ya da birbirinden uzaklaştırarak aktarımı iptal edebileceğinizi söylüyor. 

Öte yandan Middletown Polis Departmanı ise, "EBEVEYNLER: Çocuğunuzun telefonundaki bu ayarları değiştirmeyi unutmayın"  diyerek bir ekran görüntüsü paylaştı.

Yeni güncellemeyle birlikte kişisel bilgileri cihazları yaklaştırarak paylaşmayı mümkün kılan bu özellik varsayılan olarak açık. Bu nedenle polis, güvenlik için Ayarlar’dan NameDrop cihaz eşleştirmesinin kapatılması gerektiğini söylüyor. 

Bunun için yapmanız gerekenler oldukça basit; iPhone’da Ayarlar’a gidin, ‘Genel’e ardından ‘’AirDrp’a tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda ‘’Cihazları Bir Araya Getirme’ seçeneğini kapalı konuma getirin. Daha sonra bu özelliği aynı adımları uygulayarak tekrar açabilirsiniz.

İphone'un sevilen özelliğinde büyük tehlike