Hürriyet söz verdi: Büyükşehir'i alacağız

İzmit'te rakibi Muharrem Tutuş'a büyük bir fark atan Fatma Kaplan Hürriyet, Belsa Plaza'da binlerce İzmitliye seslendi. Hürriyet, 'Size söz veriyorum. İzmit gülümsedi şimdi sıra Kocaeli'de. 5 yılımız var. Uyumayacağız, dinlenemeyeceğiz, halkımıza gideceğiz. 5 yıl sonra bu Büyükşehir'i ya alacağız, ya alacağız' dedi

Hürriyet söz verdi: Büyükşehir'i alacağız

Yerel yöneticileri belirleyecek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Türkiye bugün sandık başına gitti. Kocaeli'de kurulan 4 bin 731 sandıkta toplamda 1 milyon 533 bin 306 vatandaşın oy kullanma hakkı bulunuyordu. Saat 08:00'de başlayan oy verme işlemleri ise saat 17:00 itibarıyla son buldu. Oy kullanma işlemlerinin sona ermesi ile birlikte sandıklar açılarak oy sayımına geçildi.

BİNLERCE İZMİTLİ ZAFERİ KUTLADI 

Rekabetin yüksek olduğu ilçelerden İzmit'te ise İzmit Belediye Başkanlığı için yeniden aday olan Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti'nin adayı Muharrem Tutuş'a son verilere göre 15 bin oy fark attı. Seçim zaferini kutlamak üzere Belsa Plaza önünde toplanan binlerce İzmitli ise şarkı ve marşlarla galibiyeti kutladı. SKM binasında bulunan Hürriyet, Belsa Plaza önüne gelerek coşkulu kalabalığa seslendi.

“HEP BİRLİKTE KAZANDIK”

 “Hep birlikte kazandık” diyen Hürriyet, “Bu güzel İzmit’in güzel insanları. Ne söz vermiştik. 2019’da kolay kazanmadık kolay vermeyiz. Vermedik. Biz sözümüzü tuttuk. 2019’da hep birlikte kazanacağız demiştik. Bugün bu seçimi alacağız demiştik. Hep birlikte başardık. Bu sefer daha da güçlü şekilde meclis çoğunluğuyla birlikte kazandık. Halkımız 5 yıldır hizmeti engelleyenlere çok güzel bir ders verdi. Halkımız 5 yıldır rant uğruna zarar verenlere ders verdi. Biz sosyal belediyeciliği ilke edinmiş dürüst insanlar 5 yıldır milletimize hizmet etmek adına çalıştık. Ranta çalışanlara inat biz halkın insanıyız dedik. İzmit’i hep birlikte gülümsettik. Bu seçimde oyumuzu daha da artırdık ve meclis çoğunluğu bizim oldu. Bu akşam Türkiye’de kıpkırmızı bir harita çıkardık. Mutluluk haritası. Yıllar sonra Türkiye’de birinci olduk. Bu zafer hepimizin zaferi.

‘UMUDU BÜYÜTTÜK’

Biz umutsuz insanlara inat hep umudu büyüttük. Zafere inandık ve sadece çalıştık. Halkımıza doğruları anlattık. Artık yalnız değiliz. Derince ve Karamürsel de gülümsedi. Körfez’de de kafa kafayayız. Bu birlikteliği daha da artıracağız. Bugün daha büyük bir hedef koyacağız. Size söz veriyorum. İzmit gülümsedi şimdi sıra Kocaeli’de. 5 yılımız var. Uyumayacağız, dinlenemeyeceğiz, halkımıza gideceğiz. 5 yıl sonra bu Büyükşehir’i ya alacağız ya alacağız. Artık kibirli insanların 13-0 şımarıklığı bu kentte olmayacak. Buna izin vermeyeceğiz. Bu kenti rant yuvasına çevirmelerine müsaade etmeyeceğiz.

‘OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ’

Bu kentin sorunları için omuz omuza çalışacağız. Herkesten bir ricam var. Ama zafer sarhoşluğu olmayacak. Herkesi kucaklayacağız. Kibirle kimseye tepeden bakmayacağız. Kimseyi ayırmayacağız. Partizanlık yapmayacağız. Bize oy vermeyen insanlara kendimizi daha iyi anlatacağız. Oy verenler pişman olmayacak, oy vermeyenler de günü geldiğinde size oy veriyorum diyecek. Biz 400 bin İzmitlinin başkanıyız. Kimseyi  hizmette ayırmayacağız. Sonuçların resmileşmesini bekleyeceğiz. Geçmiş döneme göre şu an oyumuzu ikiye katladık. Emek veren bütün herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.