Hürriyet: Hiçbir çalışanıma saldırıyı kabul etmem!

Tavşantepe bölgesinde yol çalışması yapan İzmit Belediyesi ekipleri ile Büyükşehir çalışanları arasında arbede yaşandı. Yaşananlara ilişkin açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 'Hiçbir müdürüme ve çalışanıma saldırıyı kabul etmem. Hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız' dedi

Hürriyet: Hiçbir çalışanıma saldırıyı kabul etmem!

Tavşantepe bölgesini Şehir Hastanesi’ne bağlayan sokak üzerinde İzmit Belediyesi tarafından yapılan yol çalışması sırasında ‘yetki alanı’ arbedesi yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgenin Büyükşehir’in yetki alanında olduğunu belirterek İzmit Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine gerginlik arbedeye dönüştü. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyenin çalışanlarına yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini belirterek hukuk önünde hesaplaşacaklarını ifade etti.

“MERDİVENİN İNTİKAMI”

Aynı bölgede İzmit Belediyesi'nin Tavşantepe sakinlerinin talebi üzerine bağlantı yolunda yaptığı merdivenler ile ilgili de Şehir Hastanesi ile gerginlik yaşanmıştı.  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yaşananları ‘merdivenin intikamı’ olarak niteledi. Olayların yaşandığı bölgeye CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ve İzmit Belediyesi Meclis üyesi Nazım Gençtürk ile birlikte giden Hürriyet, yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

“SİNSİ ENGELLEMEYİ GEÇTİ”

Yerel seçimler öncesi Tavşantepe sakinlerinin talebi üzerine çalışma başlattıklarını belirten Hürriyet, asfaltlama çalışmasının kendi yetki alanlarına giren bölgede yapıldığını vurguladı. Hürriyet, “Artık bu kadarı da fazla. Büyükşehir ekipleri bizim fen işleri ekiplerine saldırıyor. Biz uzlaşı dedikçe artık iş sinsi sinsi engellemeyi de aştı, fiziki saldırıya kadar vardı. Hiçbir müdürüme ve çalışanıma saldırıyı kabul etmem. Bunun bedelini ödeyeceksiniz. Hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.