En çok aranan 2 meslek belli oldu

Bu meslek gruplarında eleman arayan işverenlerin kimi 60 kimi 50 gün beklemek zorunda kalıyor. Üstelik sadece beklemek de yetmiyor. İstedikleri elemanı bulduklarında kendilerinde çalışmaya ikna etmek ve ellerinde tutmak için yeni talepleri de karşılamak zorundalar. Peki hangi ustalar bulunamıyor?

En çok aranan 2 meslek belli oldu

24 Saatte İş platformunun Hürriyet için hazırladığı verilere göre Türkiye’de istihdam piyasasının en çok aranan mesleği döner ustası ve protez tırnak uzmanı oldu.

 

ELEMAN BULAMIYORLAR

Verilere göre şu anda döner ustası için verilen bir ilan 63 günde, protez tırnak uzmanı için 49 günde, elektrik ustası için 42 günde, ızgaracı için 42 günde, bulaşıkçı için 35 günde doluyor. Özellikle yeni açılan işletmeler bu konuda çok sıkıntı çekiyor. Hem yeme-içme hem de güzellik ve kişisel bakım sektörlerinde milyon liraları bulan yatırımlar yapılıp dükkânlar açılıyor ancak girişimciler eleman bulamadığı için çarkı döndüremiyor. İşletme sahipleri bir personel bulmak için kariyer platformlarının yöneticilerine kadar gidiyor. Gazetelere ilanlar veriyor. Ancak eleman açığı bir türlü giderilemiyor.

MAAŞLAR NE KADAR?

Rağbet bu kadar yüksek olunca maaş beklentileri de artıyor. 24 Saatte İş platformunun çalışmasına göre istihdam piyasasının yıldızları olan döner ustası için en düşük maaşlar 40 bin lira seviyesinden başlarken, protez tırnak uzmanı için 39 bin liradan başlıyor. Bu alanda elektrik ustası için 37 bin lira, ızgaracı için 34 bin lira, şoför için ise 32 bin lira maaş öngörülüyor.

 

Kaynak: Hürriyet

En çok aranan 2 meslek belli oldu
En çok aranan 2 meslek belli oldu