Büyükşehirin ilk meclisi Cumartesi yapılacak!

Yerel seçimlerden sonra dönemin ilk toplantısını yapacak olan Büyükşehir Meclisi, 20 Nisan Cumartesi günü saat 15.00'te toplanacak

Büyükşehirin ilk meclisi Cumartesi yapılacak!

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk toplantısı, 20 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’te toplanacak. İlk meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetecek. Meclis yoklama, ardından yoklama ve açılış ile başlayacak. Akabinde saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra en genç 2 meclis üyesi katip olarak divana çağırılacak.

Mecliste seçimler de yapılacak. Yapılacak olan seçimler şöyle:

1. Katip üyeleri seçimi, seçilen katip üyelerin divana geçmesi

2. Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili seçimi

3. Encümen Üyeleri Seçimi

4. İhtisas Komisyonları kurulması ve seçimleri

5. Birliklere üye seçimleri

5. Türk Dünyası Belediyeler Birliği üye seçimi

6. Marmara Belediyeler Birliği üye seçimi

7. Tarihi Kentler Birliği üye Seçimi

8. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üye seçimi

9. Kocaeli Gölcük Turizm Birliği üye seçimi

10. Kocaeli- Kandıra Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Birliği

11. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği

12. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği

MİMARLAR ODASI İLE PROTOKOL

Seçimlerinden ardından 14/03/2024 tarihli tutanak özeti okunup oylanacak. Daha sonra meclise bilgi verilecek konuların sunumu ve Denetim Komisyonu raporunun bilgi sunumu yapılacak. Kentimizin 1999 yılından önce yapılan 160 bini aşkın binanın envanterini çıkaran Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ile imzalanan protokol için Başkanlık makamına yetki raporu görüşülecek. Öte yandan Plan ve Bütçe Komisyonunun Belediye sınırları dahilinde kentsel dönüşüm, kentsel yenileme, kentsel tasarım ve 3 boyutlu modelleme vb. çalışmalar ile ‘ Bina Envanter Çalışmaları’ kapsamında bütüncül bir çalışma yapılmak üzere TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi ile imzalanması planlanan protokol için Başkanlık Makamına yetki verilmesi ile ilgili raporu görüşülecek.

GAZZE İLE KARDEŞ ŞEHİR OLACAKLAR

Meclis toplantısında mülkiyeti belediyeye ait olan Gölcük Değirmendere Yalı Mahallesi Değirmendere Kültür Merkezi Binasının sosyal, kültürel, kamu ve belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Gölcük Belediyesine yeniden tahsis edilmesi, tahsis süre ve şartlarının belirlenmesi, tahsise ilişkin protokol yapılması ve konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına yetki verilmesi ile ilgili rapor görüşülecek. Meclise ayrıca Özel Kalem Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi ile Filistin Gazze Belediyesi arasında ‘Kardeş Şehir’ ilişkisi kurulması ile ilgili teklif de verilecek. Büyükşehir meclis toplantılarının  sesli ve görüntülü cihazlarla kayıt altına alınması ile ilgili teklifi de cumartesi günü görüşülecek konular arasında. Mecliste son olarak Başkanlık Divanına Meclis 1. Başkan Vekili geçecek ardından Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2023 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifi sunacak.