Bu bitkiler parayı ve şansı mıknatıs gibi çekiyor!

Balkonunuzda veya evinizde bulunduğunuz yaşam alanınızda bu bitkileri yetiştirmek size uğur ve para getirecek. Bazı bitkiler dekoratif olarak kullanılmanın yanısıra bolluk, bereket, şans ve iyi enerjiyi çekerler. İşte asla evinizden eksik etmemeniz gereken bakımı kolay bitkiler...

Bu bitkiler parayı ve şansı mıknatıs gibi çekiyor!

Çiçek alırken yada evinize getirirken 'Bu çiçeğin özelliği ne, ne fayda sağlıyor?' diye hiç düşündünüz mü? Bazı bitliler evimize bolluk, bereket, şans, iyi enerji ve iç huzuru çekerler. Bazen kokuları, bazen formları, bazen ise bulundukları mekanın havasını temizlemeleri bahsettiğim iyi enerjileri oluşturmalarına neden olur. İşte bu bitkilerden bazıları:

KARANFİL
Evinizde romantik bir ortam yaratmak istiyorsanız mutlaka karanfil kullanın. Karanfil, sakinlik ve huzurun yanı sıra romantizmin enerjisini de size yansıtacaktır. Peki karanfil çiçeğinin anlamı ne? Kırmızı karanfil hayranlığı ve romantikliği simgeler. Pembe karanfil minnettarlık ve bir kadının sevgisi anlamına gelir. Mor karanfil asaleti temsil eder.

BİBERİYE
Akdeniz bölgesi otlarından olan Biberiye'yi evinizde de rahatça yetiştirebilirsiniz. Mis gibi kokusuyla evi toksinlerden arındırır, kötü havayı temizler, böylelikle fiziksel ve zihinsel enerjiyi artırır, iç huzuru sağlar. Yazları seralarda bulabileceğiniz biberiye bitkisini aydınlık bir yerde tutun, toprağı aşırı kurumadan haftada bir veya iki defa sulayın.

ORKİDE
Orkide sevgi ve aşkta iyi şans getirir, eve pozitif enerji yayar, evdeki enerji akışını düzenler. Feng Shui'ye göre mevcut ilişkileri iyileştirir, yeni ve doğru insanları hayatınıza çekmenize yardım eder. Orkideler geceleri oksijen saldıkları için yatak odasında orkide bulundurmak iyi uykuya yardımcı olur.

LİLYUM

Bol kazanç ve bereket istiyorsanız evinizde mutlaka lilyum çiçeğini kullanın. Para yönünden de büyük şanslar doğurur. Peki lilyum çiçeğinin anlamı ne? Lilyum çiçeğinin anlamı doğum ve masumiyet olarak adlandırılır. Bazı dillerde ise saflık olarak adlandırılmaktadır.

BARIŞ ÇİÇEĞİ

Bulunduğu mekandaki havayı temizleyen biktilerdendir. Yarı gölge severler, haftada bir veya iki toprağı aşırı kurumadan sulanmalıdır. Yatak odasında bulundurulursa sakin ve dingin uyku sağlar. Manevi ve fiziksel iyi enerjiyi artırır.

SUKULENT

Sukulent cinslerinden biri olan crassula anavatanı olan Kuzey Afrika'dır. İyi şans çeken, finansal enerjileri artıran bir bitki olarak kabul edilir, para bitkisi olarak da adlandırılır. Bitkinin parlak yeşil yaprakları büyümeyi, bozuk paraya benzeyen yaprakları ise bereketi sembolize eder.

GÜL

Doğal bir antioksidandır, vücuttaki toksinleri atmada yardımcı olur. Kanın temizlenmesini ve hücre yenilenmesini sağlar.
Antiseptik özelliğe sahiptir, vücuttan bakteri ve mikropları uzaklaştırmada oldukça etkindir. Gül kokusu sinirlerin gevşemesine, stresin azalmasına yardımcı olur. Kişi sinirlendiğinde veya çok stresli bir döneme girdiğinde çevresine gül kokusu yayarak, gül tütsüleri yakarak oldukça kısa sürede sakinleşebilir.

YASEMİN

Mayıs ayından Ekim'e kadar açan çiçekleriyle güzel kokular yayan yasemin bitkisi pozitif enerjiyi artırır, ilişkilerin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Güzel kokusu stresi azaltır. Normalde dış mekan bitkisi olan yasemin bitkisinin bodur cinslerini evinizde de yetiştirebilirsiniz.

MİMOZA

Eğer evlerinizde mimoza çiçeğini beslerseniz başarınız artar ve olumlu olarak etkilenir. Sadece evde değil iş yerlerinizde de bu çiçeği kullanabilirsiniz. Peki bu çiçeğin anlamı ne? Mimoza güzel ve hoş kokulu, sembolik anlamları olan ve muhteşem görünüme sahip bir çiçektir. Mimoza sembolizm açısından da pek çok alanda kullanılmaktadır. Görünüşü itibari ile güneşe benzediği için ilk olarak güneşi temsil etmektedir. Çiçek dilinde ise mimoza çiçeği anlamı gizli aşkın çağrışımıdır. Ayrıca artan hassasiyet, tek aşkım anlamı ve yeniden birleşme olarak da anılmaktadır.

ŞANS BAMBUSU

Bolluk ve bereket sembolüdür. Cam vazoda su içerisinde tutabilirsiniz, direkt güneş sevmez, aydınlık bir yerde tutmanız yeterlidir. Suyunu 15 günde bir değiştirip vazosunu yıkamanız ve uzayan köklerini azıcık kesmeniz iyi olur. Yaşam enerjisini, fiziksel aktiviteyi, canlılığı etkilediğine inanılır.

ŞAKAYIK

Şakayık çiçeği de doğadaki birçok bitki gibi önemli şifa kaynaklarından biri olma özelliği taşıyor. Dinmeyen kanamaları durdurucu bir etkiye sahiptir.

- Temreye sürüldüğü vakit giderici etki gösterir.

- Boğaz ağrıları için yapılan gargarası çok önemli fayda sağlar.

- Verem hastalığına çok iyi gelir.

- Sara (Epilepsi) hastalığına faydalı bir bitkidir.

- Boğmaca ve öksürükte şikayetleri giderici bir etkisi görülür.

- Nikris ve kramp şikayetlerine önemli ölçüde faydalıdır.

- Sinirleri yatıştırıcı bir etkisi vardır.