Asgari ücret temmuzda artacak mı?

2024 Yerel Seçimlerinin ve Ramazan Bayramının bitmesiyle beraber asgari ücrette artış olacak mı sorusu akıllara takıldı. Bu kapsamda Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi?

Asgari ücret temmuzda artacak mı?

BirGün Gazetesi'nde Aziz Çelik bugün çalışanlar ve dar gelirlileri bekleyen ürkütücü senaryoyu kaleme aldı. Aziz Çelik'e göre "Pahalılık artarken, gelirlerin düşmesi ve borçların daha da derinleşmesi gibi tehlikelerle karşı karşıyayız. İşsizlik oranlarında büyük bir artış beklentisi var"

31 Mart 2024 seçimleri, siyasi iktidarın ve izlediği ekonomi politikasının bir yenilgisi olarak değerlendiriliyor. Dar gelirlilerin ve emekçilerin, hükümetin ekonomi politikalarına karşı bir tepki gösterdiği açıkça görülüyor. Ancak bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte yeni bir dönem başlıyor.

Kaybedilen halk desteği sonrasında hükümetin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Ancak şimdilik, ekonomi politikalarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Hükümet, acı reçeteyi uygulamak niyetinde gibi görünüyor.

İşte seçim sonrasında beklenen bazı tehlikeler:

Pahalılık artacak: Enflasyonun yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Elektrik ve doğalgaz gibi temel ihtiyaçların fiyatlarında artışlar olacak. Ayrıca vergi artışları ve KDV artışları da pahalılığı artıracak.

Asgari ücret artışı beklenmiyor: Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması beklenmiyor. Bu, dar gelirli kesimleri olumsuz etkileyecek.

Emeklilere de zam yapılmayacak: Emeklilere dönük yapılan vaatlerin tutulmaması bekleniyor. Temmuz ayında emeklilere zam yapılmayacak, bu da emeklilerin alım gücünün azalmasına neden olacak.

Kaynak: BirGün Gazetesi