2023 model Tofaş Şahin'in Türkiye fiyatı belli oldu!

Ülkemizde uzun yıllar en çok satan otomobil olan Tofaş Şahin efsanesi geri dönüyor. Şu an bile ikinci el pazarında en çok tercih edilen otomobiller listesinde ilk sırada yer alan Şahin'i artık sıfır almanız zor olmayacak.

2023 model Tofaş Şahin'in Türkiye fiyatı belli oldu!

abii herkesin bildiğine göre Şahin sadece ülkemizde üretilmiyordu. Türkiye dışında Etiyopya ve Mısır da Şahin üretimi gerçekleştirdi. Aracın bu ülkelerdeki ismi farklıydı. Şahin, Etiyopya’da Holland Docc ismiyle piyasaya sürüldü.

Uzun seneler sonra Etiyopya, üretim haklarını elinde bulundurduğu Şahin’i tekrardan üretmeye karar verdi. Aracın ilk modelleri geçtiğimiz ocak ayında sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Çok yoğun bir taleple karşılaşan Tofaş Şahin, adeta çıktığı gibi tükendi.

Yoğun talep karşısında otomobilin bir süre daha üretilmesine karar verildi. İyi olan kısım ise iç pazardaki talebin karşılanmasının ardından ithalat yolunun açık olması. 

Asıl merak edilen sorulardan bir tanesi ise Tofaş Şahin, Türkiye'de kaç TL'den satılacak? Hemen sizler için belirtelim...

Normal şartlarda Şahin’i ya da 2023 model Holland Docc’u şu anda Türkiye’den direkt olarak satın alamazsınız. Lakin Etiyopya’dan alıp, Türkiye’ye getirtebilirsiniz. Bu şekilde dahi nakliye ücreti hariç otomobilin fiyatı 250 bin TL gibi fiyata denk düşüyor. 

Ucuz olmasının temel nedeni otomobilin 20 yıl önceki hali ile aynı olması. Araç üzerinde hiçbir değişiklik söz konusu mevcut değil. Tabi ki sıfır olması dışında. 

Muhtemelen otomobilin tutkunları almak için şimdiden sıraya girmiş olabilirler. Merakla beklediğimiz ilk sıfır Şahin haberlerini ne zaman görmeye başlayacağız.